Iti propunem astazi amenajarea unui apartament de doua camere, care s-a dorit a fi una moderna, cu un open space si bucatarie minimalista. Atentia pentru detalii si selectia unor finisaje de calitate a fost un alt criteriu important pentru beneficiar.

Astfel, a fost conturata o zona de zi unitara, cu cele doua functiuni de baza, living si bucatarie, cu un loc pentru luat masa ce face o trecere subtila intre ele.

Vei remarca ca bucataria este atipica prin prisma designului ei. Lipsesc dulapurile din partea superioara, locul lor fiind preluat de un tablou supradimensionat. Apoi, designul simplu, liniar al corpurilor existente seamana cu cel al pieselor care compun zona de living. Si cromatica induce aceasta asemanare.

Desi minimalista, aceasta bucatarie include toate zonele necesare tipice, inclusiv depozitarea. Lipseste hota, sursa de aerisire fiind instalata in partea superioara, in dreptul plitei. Cu siguranta, aceasta zona va fi putin folosita, prin prisma configuratiei si a finisajelor integrate.

Predomina culori neutre, bejuri, marouri si griuri discrete. Camera de zi primeste multa lumina naturala, cromatica folosita sporind senzatia de spatialitate. Pentru a nu agresa spatiul cu prea mult mobilier, partea de living este redata prin piese de inaltime medie, corpurile de biblioteca fiind singurele asezate pe inaltime. Accesoriile si decoratiunile completeaza acest tablou intr-un mod elegant si rafinat.

O atentie deosebita a fost acordata si iluminatului artificial – vezi diferitele corpuri de iluminat pozitionate pentru a asigura o lumina optima in fiecare zona in parte. Baia exceleaza la acest capitol.

Pentru amenajarea dormitorului, descrierea a urmarit confortul si relaxarea. Designerul a mizat pe imbinari de texturi variate care sporesc starea de bine din camera. Tablia tapitata a patului, tapetul cu un imprimeu discret, draperiile lungi sau perdelele in stil roman. Tonurile placute sunt potrivite unui astfel de spatiu destinat odihnei.

Speram sa te inspire aceasta amenajare si sa te ajute sa-ti conturezi mai bine stilul pe care iti doresti sa-l abordezi pentru propria locuinta!

Proiect: TS Design Studio

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!