Top 10 cele mai bune soluții de curățare a plăcilor de faianță din bucătărie

Plăcile de faianță din bucătărie se pot ușor murdări de grăsime, ulei, mâncare și alte pete. Este important să le curățați regulat pentru a le menține curate. Există o varietate de soluții de curățare disponibile, atât comerciale, cât și făcute în casă.

Iată top 10 cele mai bune soluții de curățare a plăcilor de faianță din bucătărie:

 Soluție de curățat dim comerț:

Există o varietate de soluții de curățat în comerț disponibile, special concepute pentru plăcile de faianță. Multe dintre ele conțin agenți de degresare care pot îndepărta cu ușurință grăsimea și uleiul.

Oțet:

Oțetul este un agent de curățare natural și eficient. Poate fi diluat cu apă și utilizat pentru a curăța plăcile de faianță. Oțetul este, de asemenea, un dezinfectant natural, deci poate ajuta la uciderea bacteriilor.

Bicarbonat de sodiu:

Bicarbonatul de sodiu este un alt agent de curățare natural și eficient. Poate fi folosit ca pastă sau dizolvat în apă pentru a curăța plăcile de faianță. Bicarbonatul de sodiu este un abraziv ușor, deci poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a petelor.

Lămâie:

Lămâia este un alt agent de curățare natural eficient. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a curăța plăcile de faianță. Acidul citric din sucul de lămâie poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a petelor.

Săpun de vase:

Săpunul de vase poate fi folosit pentru a curăța plăcile de faianță. Cu toate acestea, este important să clătiți bine pentru a evita resturile.

Alcool izopropilic:

Alcoolul izopropilic poate fi folosit pentru a îndepărta petele dificile de pe plăcile de faianță. Este important să diluați alcoolul izopropilic cu apă înainte de a-l utiliza.

 Apă oxigenată:

Apa oxigenată poate fi utilizată pentru a dezinfecta plăcile de faianță. De asemenea, poate ajuta la îndepărtarea petelor de mucegai și ciuperci.

 Ulei esențial de arbore de ceai:

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și antifungice. Poate fi diluat cu apă și utilizat pentru a curăța plăcile de faianță.

Oțet alb distilat:

Oțetul alb distilat este un agent de curățare eficient și accesibil. Poate fi diluat cu apă și utilizat pentru a curăța plăcile de faianță.

Detergent lichid pentru vase:

Detergentul lichid pentru vase poate fi folosit pentru a curăța plăcile de faianță. Cu toate acestea, este important să clătiți bine pentru a evita resturile.

Sfaturi pentru curățarea plăcilor de faianță:

Aplicați soluția de curățare pe plăcile de faianță cu o cârpă moale sau un burete. Frecați plăcile de faianță cu mișcare circulară. Clătiți bine cu apă curată. Ștergeți plăcile de faianță cu un prosop curat.

Este important să curățați plăcile de faianță regulat pentru a le menține curate și igienice. Există o varietate de soluții de curățare disponibile, atât comerciale, cât și de casă. Alegeți o soluție de curățare care este potrivită pentru tipul de placi de faianță pe care le aveți și pentru tipul de murdărie pe care  vreți să o îndepărtați.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole