Top 10 cele mai spectaculoase cinematografe din lume

Desi in tara noastra domeniul acesta este deficitar, in lume cinematografele sunt foarte populare si intr-o permanenta dezvoltare. Unele sunt din ce in ce mai inovatoarea in ceea ce priveste modul de redare al filmului(de exemplu cele unde se pot vedea filme 3D), altele prefera sa faca din cinematograful insusi o capodopera prin interioarele lor si prin decor. Unele dintre acestea au o istorie interesanta, au supravietuit incendiilor, au trecut prin razboaie, au fost demolate si restaurate dar nu si-au pierdut nimic din farmecul si unicitatea lor. Iata aici cateva dintre cele mai spectaculoase, care merita vazute si care sigur va vor impresiona.


Deschide Galeria

1. Olympia Theater din Grecia

Ceea ce este special la aceasta sala este ca in loc de canapele sunt amplasate paturi. Spectatorii se pot intinde pe pat si pot viziona filmul ca si cu ar fi la ei acasa. Senzatia unica de a sta intr-o sala plina de paturi unde oamenii se uita la film cred ca este de nedescris.

2. Sci-fi Dine-in Theater din Hollywood

O sala plina de masini decapotabile colorate care imita un cinematograf in aer liber. Un loc plin de culare si ne aminteste de filmele Disney.

3. Electric Cinema din Notting Hill, Anglia

Un loc cu un aer luxos care pastreaza ceva din vechile sali de opera unde erau invitati doar aristoctaii. Spectatorii se pot relaxa in fotoliile mari de catifea rosie si pot "savura" in tihna filme de arta.

4. Paramount Theater din California

Textura, culoarea vibranta a peretilor si a celorlate decoratiuni impresioneaza puternic si fac din incapere o adevarata opera de arta.

5. Hot Tube Cinema din Londra

Cinematorgraful este in aer liber iar in loc de scaune exista cazi de baie in care spectatorii pot savura un film sau pot socializa. 6. Movie Theater din Paris Barci in loc de canapele. Pe cat de neadevarat suna pe atat reale sunt.

7. Fox Theater din Oakland, SUA

Se diferentiaza prin aspecul somptuos si prin maretia decorului. Pare interiorul unui palat peste care sta un tavan de cristal.

8. Bijou Theater din Brigdgeport, SUA

Un spatiu unde poti socializa si vedea un film, o imbinare intre restaurant si cinema. Exista mese pe laterale iar pe centru banci ca intr-o sala obisnuita de cinema.

9. Four Star Theater din San Francisco

Sala este parca creata pentru a vedea filme de arta, incadrata de pereti acoperiri de draperii unde spectatorul se poate concentra doar asupra filmului.

10. Cinema City Leira din Portugalia

Perfecta pentru iubitorii filmelor de animatii sau a celor cu supereroi. Locul ar fi pe placul celor mici.

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...