Livingul este sufletul oricarei case. La ceas de seara, dupa ce am luat cina, ne adunam cu totii in living pentru a mai petrece putin timp impreuna inainte sa o luam agale spre dormitor. De aceea este important sa avem un living confortabil, primitor si incapator pentru intreaga familie, si bineinteles pe placul tuturor membrilor familiei.
Paleta cromatica intr-o amenajare moderna
Mobilierul unui living modern
Solutii si sfaturi pentru o iluminare corecta si armonioasa
Accesorii si decoratiuni in amenajarea livingului
Nu e niciodata prea tarziu pentru a va amenaja un living modern pentru familia dumneavoastra, asa ca va invitam sa va inspirati si din cele 100 de idei de amenajare de livinguri moderne din galeria de mai sus.
Paleta cromatica intr-o amenajare moderna
In cadrul amenajarilor moderne predomina o paleta cromatica neutra, fiind utilizate nuante de gri, crem, maro si mult alb. Acestea sunt puse in valoare de elemente contrastante negre si accente de culori puternice (in special culori primare, rosu, galben, albastru). Gama cromatica in aceleasi tonuri impreuna cu monocromia reusesc sa puna in evidenta geometria, formele si liniile caracteristice stilului modern.
Mobilierul unui living modern
Livingul modern inseamna mult mai mult decat o canapea si un set audio-video performant, fiind cea mai folosita zona a locuintei, dupa bucatarie, trebuie sa ii acordam atentia necesara si sa punem accentul pe confort.
Mobilierul modern este lipsit de ornamentatii, simplu si functional. Trebuie sa fim foarte stricti si cu numarul pieselor de mobilier din living, nu vrem sa aglomeram inutil spatiul. Simetria in compozitie nu mai este o regula astfel incat putem opta pentru o canapea extensibila si un singur fotoliu sau balansoar amplasat asimetric. In cazul formei dreptunghiulare a spatiului, putem alege doar canapeaua si 2 taburete care pot fi mutate cu usurinta.
Canapelele drepte, lungi, compuse din mai multe module, pot fi integrate armonios atta in livingurile mari cat si in cele mai mici, avand grija la raportul cu celelalte piese de mobilier. Impreuna cu masuta de cafea, se contureaza perfect zona de relaxare.
Canapele foarte lungi, precum canapelele cu trei sau mai multe locuri, se potrivesc atat in livingurile spatioase, cat si in cele de dimensiuni mai mici. Asortate cu masute de cafea, aceste seturi vor contura cel mai bine zona de relaxare.
Un concept des folosit in modernism este cel al mobilierul jos, astfel incat intreg spatiul pare aeristit iar la partea superioara distingem culoarea, textura peretilor. Daca spatiul ne permite, putem opta pentru o comoda amplasata in spatele canapelei care sa delimiteze camera de zi de locul de luat masa si pe care o putem folosi ca biblioteca.
Solutii si sfaturi pentru o iluminare corecta si armonioasa
Pentru o amenajare desavarsita a livingului nu trebuie sa neglijam iluminatul; acesta poate sa puna in valoare sau sa stirbeasca din frumusetea spatiului amenajat. In alegerea corecta si pozitionarea corpurilor de iluminat trebuie sa tinem cont de paleta cromatica folosita, dimensiunea spatiului, pozitionarea si dimensiunea geamurilor.
Livingurile moderne fiind adesea alipite bucatariei, conceptul de iluminat este recomandat sa fie unul general, pentru a crea o imagine unitara, armonioasa. Astfel, de cele mai multe ori, lampile din bucatarie sunt asortate cu cele din living. De asemenea, nu este recomandat sa avem diferente mari de temperaturi de culoare intre aceste doua zone. Putem opta pentru o lumina galbena, calda, pentru iluminatul general dar daca totusi dorim un iluminat rece cu lumina alba, trebuie sa fim atenti la intensitatea luminii.
In amenajarile moderne vom regasi in majoritatea cazurilor, o lustra supradimensionata, care asigura atat un iluminat general cat si un centru de interes al camerei. Iluminatul general mai poate fi asigurat si printr-o compozitie de spoturi aplicate sau incastrate. Putem alege din sute de variante disponibile, in functie de forma, marime, culoare.
Putem accentua anumite zone de interes prin folosirea unor aplice de perete sau a lampadarelor (zona de citit, masa din living).
Accesorii si decoratiuni in amenajarea livingului
La nivel de decoratiuni, in stilul modern, se recomanda folosirea unei piese de decor centrala in locul mai multor piese de decor mai mici. Putem folosi astfel unul sau doua tablouri mai mari si nu o intreaga galerie de tablouri mici; un singur covor central, de dimensiuni medii este suficient; o singura planta mai mare amplasata intr-un colt al camerei este de ajuns.
Alegerea draperiilor potrivite intr-un living modern este o etapa importanta in amenajarea unui living modern. Pentru spatiile mici este de preferat sa montezperdelele cat mai aproape de tavan si in nuante cat mai deschise, care sa lase lumina naturala sa treaca usor.
Cel mai adesea vom opta pentru livinguri moderne, acesta fiind un stil de design interior care tinde usor spre neutralitate, avand ca scop crearea unui ambient aerisit, prietenos si proaspat in care oricine se poate simti bine. In plus, este o amenajare usor de realizat, avand nevoie doar de cateva idei de design, un mobilier cat mai simplu chiar usor spre minimalist si o schema de culori adecvata.
Sursa: pinterest.com