Top 20 cele mai frumoase paturi cu baldachin

Cu multa vreme in urma paturi cu baldachin nu puteau sa aiba decat oamenii foarte bogati, fapt pentru care era asociat cu luxul si opulenta. In zilele noastre insa, aceste paturi cu baldachin sunt la indemana oricui, singurul lucru care s-a pastrat din acea epoca fiind imaginea romantica a acestor piese de mobilier.

Deschide Galeria

Aceste tipuri de paturi au avut mai intai un rol cat se poate de functional, perdelele erau folosite pentru a proteja impotriva insectelor sau pentru a izola de sunetul exterior, iar apoi a devenit o piesa de mobilier a celor bogati.

In vremurile noastre, patul cu baldachin este o alegere destul de intalnita mai ales in randul amenajarilor pentru camerele de fete, dar si al celor care au camere destul de incapatoare si vor sa ofere un aer original si romantic dormitorului.

Citeste si Dormitorul decorat in culoarea albastra ofera un somn mai odihnitor

In imaginile pe care le veti regasi in galerie puteti vedea mixuri foarte interesante de culori si tesaturi, stiluri de la modern, minimalist pana la retro sau chiar rustic. Designerii s-au jucat cu diferite texturi si materiale pentru crearea unui aer boem si luxos, dar in acelasi timp si accesibil.

Cele mai multe paturi cu baldachin sunt piese de mobilier robuste de forma cubica din lemn masiv, decorate cu draperii, perdele sau voal de o culoarea care se asorteaza cu celelalte obiecte din camera.

Baldachinul indeplineste un rol ambiental, filtreaza lumina intr-un mod foarte placut, dar forma acestuia trebuie sa se potriveasca cu configuratia camerei in care este amplasat.

Unele au un design clasic, simplu, cu cadru din lemn, iar altele au niste forme curbate si sofisticate, date de cadre din fier forjat. Unele baldachine sunt agatate in perete si se revarsa armonios peste intregul pat, iar altele au baldachinul agatat in tavan.

Fara doar si poate imaginea unui pat cu baldachin impresioneaza si starneste interes. Are puterea de a infrumuseta orice dormitor indiferent de stilul de amenajare ales, imprimandu-i caldura si romantism.

In galeria alaturata gasiti top 20 cele mai frumoase paturi cu baldachin:

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole