Top 5 grădini din lume ce merită vizitate măcar o dată în viață

Grădinile sunt o modalitate excelentă de a te relaxa și de a te bucura de frumusețea naturii. De asemenea, pot fi o sursă excelentă de educație și recreere.

Există multe grădini grozave în lume, dar iată cinci care merită vizitate cel puțin o dată în viață:

Grădinile Butchart, Canada

Grădinile Butchart sunt situate pe Insula Vancouver din Columbia Britanică, Canada. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Canada și pe bună dreptate. Grădinile sunt uimitoare și cuprind o varietate de grădini diferite, inclusiv o grădină japoneză, o grădină italiană și o grădină de trandafiri. Există, de asemenea, o serie de spectacole și evenimente pe tot parcursul anului.

Grădinile Keukenhof din Țările de Jos

Grădinile Keukenhof sunt situate în Lisse, Țările de Jos. Sunt cunoscute pentru lalele lor uimitoare, care înfloresc în primăvară. Grădinile găzduiesc, de asemenea, o varietate de alte flori, precum și copaci și arbuști. Există, de asemenea, o serie de expoziții și evenimente pe tot parcursul anului.

Grădinile Versailles din Franța

Grădinile Versailles sunt situate în Versailles, Franța. Sunt considerate una dintre cele mai frumoase grădini din lume și au fost concepute de celebrul peisagist André Le Nôtre. Grădinile cuprind o varietate de grădini diferite, inclusiv o grădină formală, o grădină de legume și o grădină botanică. Există, de asemenea, o serie de fântâni, sculpturi și alte caracteristici.

Grădinile Mirabilandia din Italia

Grădinile Mirabilandia sunt situate în Pesaro, Italia. Sunt cele mai mari grădini din Italia și găzduiesc o varietate de grădini diferite, inclusiv o grădină italiană, o grădină engleză și o grădină japoneză. Există, de asemenea, o serie de plimbări, lacuri și alte caracteristici.

Grădinile Singapurelui din Singapore

Grădinile Singapurelui sunt situate în Singapore. Sunt una dintre cele mai populare atracții turistice din Singapore și pe bună dreptate. Grădinile cuprind o varietate de grădini diferite, inclusiv o grădină Supertree Grove, o grădină Cloud Forest și o grădină Flower Dome. Există, de asemenea, o serie de plimbări, lacuri și alte caracteristici.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele grădini grozave din lume care merită vizitate cel puțin o dată în viață. Cu atâtea opțiuni dintre care să alegeți, sigur veți găsi o grădină pe care veți dori să o revizitați și cu altă ocazie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole