Top 5 plante care alungă dăunătorii din grădină

Vreți o grădină sănătoasă și frumoasă, dar fără dăunători? Ați putea lua în considerare plantarea unor specii de plante companion care au proprietatea de a respinge insectele dăunătoare.

Iată top 5 plante eficiente în acest sens:

Busuiocul:

Un condiment popular, busuiocul are un miros puternic care respinge musculițele albe, moliile, țânțarii și chiar muștele.

Plantați busuioc printre roșii, ardei, vinete sau lângă ferestre pentru a ține dăunătorii la distanță.

 Lavandă:

Cunoscută pentru parfumul său relaxant, lavanda are proprietatea de a respinge moliile, țânțarii, muștele și unii gândaci.

Plantați lavandă pe lângă borduri, printre flori sau în ghivece pe terasă pentru a crea o atmosferă plăcută și a ține dăunătorii departe.

 Mentă:

Mirosul mentei este respingător pentru multe insecte, inclusiv furnicile, afidele, puricii și unii gândaci. Plantați mentă în jurul grădinii, pe lângă alei sau în ghivece pe terasă pentru a crea o barieră naturală împotriva dăunătorilor.

 Usturoi:

Mirosul puternic de usturoi respinge o gamă largă de insecte, inclusiv afidele, moliile, thrips-urile și unii gândaci. Plantați usturoi printre legume, flori sau în ghivece pe terasă pentru a proteja plantele de dăunători.

 Rozmarin:

Pe lângă plantele enumerate mai sus, există multe alte specii care pot fi utile în combaterea dăunătorilor din grădină. Alegeți plantele care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră și stilului grădinii și bucurați-vă de o grădină sănătoasă și frumoasă, fără pesticide chimice.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole