Top 5 umbrele DIY, ideale de folosit vara în curte

Căldura verii ne face să petrecem mai mult timp în aer liber, dar uneori soarele poate fi copleșitor. O umbrelă DIY poate fi o soluție excelentă pentru a crea o zonă umbrită relaxantă în curtea dumneavoastră.

Iată 5 idei simple și creative pentru a vă construi propria umbrelă:

Umbrela din bambus și pânză:

Această umbrelă are un aspect natural și elegant, fiind perfectă pentru a crea o atmosferă boemă în grădină. Aveți nevoie de 4-6 stâlpi de bambus, o bucată circulară de pânză sau material textil, sfoară și un burghiu.

Găuriți stâlpii de bambus la aceeași înălțime și legați-i cu sfoară pentru a forma un cadru circular. Fixați pânza pe cadru cu sfoară sau cu cleme speciale. Decorați umbrela cu panglici, frunze artificiale sau luminițe pentru un plus de personalitate.

Umbrela din perdele vechi:

O modalitate excelentă de a recicla perdelele vechi și de a le oferi o nouă viață. Aveți nevoie de un cadru circular din metal sau lemn, perdele vechi, sfoară și un burghiu. Fixați cadrul circular de un suport (un stâlp de metal, o ramură de copac etc.). Tăiați perdelele în triunghiuri sau alte forme dorite.

Legați triunghiurile de cadru cu sfoară, creând o suprafață umbrită. Puteți combina diferite culori și modele de perdele pentru un aspect original.

 Umbrela din ramuri de copac:

O opțiune rustică și ecologică, perfectă pentru a crea o atmosferă naturală în grădină. Aveți nevoie de mai multe ramuri groase de copac, sfoară și un ferăstrău. Tăiați ramurile la aceeași lungime și ascuțiți capetele.

Legați ramurile cu sfoară, creând un cadru circular. Așezați o bucată de pânză sau material textil pe cadru și fixați-o cu sfoară. Puteți decora umbrela cu frunze, flori sau alte elemente naturale.

Umbrela din carton:

O opțiune creativă și distractivă, ideală pentru proiecte DIY cu copiii. Aveți nevoie de mai multe foi groase de carton, vopsea acrilică, pensule, lipici și un burghiu. Tăiați cercuri mari din carton și decorați-le cu vopsea acrilică după imaginație.

Găuriți cercurile de carton și legați-le cu sfoară, creând un cadru circular. Fixați o bucată de pânză sau material textil pe cadru cu lipici. Decorați umbrela cu panglici, pompoane sau alte elemente decorative.

Umbrela din coji de nucă de cocos:

O opțiune unică și exotică, perfectă pentru a crea o atmosferă tropicală în grădină. Aveți nevoie de mai multe coji de nucă de cocos, sfoară, un burghiu și o bară metalică.

Găuriți cojile de nucă de cocos și legați-le cu sfoară, creând un cadru circular. Fixați cadrul circular de bara metalică, care va servi ca suport pentru umbrelă.

Așezați o bucată de pânză sau material textil pe cadru și fixați-o cu sfoară. Decorați umbrela cu frunze de palmier, flori artificiale sau alte elemente tropicale.

Acestea sunt doar câteva idei pentru a vă construi propria umbrelă DIY. Puteți adapta oricare dintre proiecte la preferințele și materialele pe care le aveți la dispoziție. Cu puțină creativitate și îndemânare, vă puteți crea o oază de răcoare, perfectă pentru a vă relaxa și a vă bucura de zilele de vară în aer liber.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole