Top 6 cele mai rezistente plante ornamentale de exterior:

Alegerea plantelor potrivite pentru grădina ta poate fi o provocare, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu condiții climatice dure. Din fericire, există o mulțime de plante ornamentale rezistente care pot prospera chiar și în cele mai dificile condiții.

Iată o listă cu 6 dintre cele mai rezistente plante ornamentale de exterior:

 Lavandă:

O plantă aromatică populară cunoscută pentru florile sale parfumate și frunzele sale argintii. Tolerează seceta, căldura și soarele puternic. Atrage fluturii și albinele. Necesită o tăiere regulată pentru a menține o formă compactă.

 Salvie:

O altă plantă aromatică cu o varietate de frunze colorate și flori comestibile. Preferă soarele și un sol bine drenat. Rezistentă la secetă și căldură. Ideală pentru grădinile cu plante aromatice și grădinile cu plante perene.

 Nepeta (iarba pisicii):

O plantă perenă cu flori mici și parfumate, care atrage fluturii și albinele. Se adaptează la o varietate de condiții de lumină și sol. Rezistentă la secetă și căldură. Perfectă ca acoperământ vegetal sau plantă de bordură.

Sedum (iarba grasă):

O plantă suculentă cu frunze groase și cărnoase, disponibile într-o varietate de culori. Necesită o lumină bună și un sol bine drenat. Foarte tolerantă la secetă. Ideală pentru grădinile stâncoase și terase.

Heuchera (clopoței de corali):

O plantă perenă cu frunze decorative și flori delicate. Preferă umbra parțială și un sol bogat în humus. Rezistentă la secetă. Perfectă pentru grădini umbroase și grădini cu plante perene.

 Coreopsis:

O plantă perenă cu flori galbene sau portocalii strălucitoare. Preferă soarele și un sol bine drenat. Tolerează seceta și căldura. Ideală pentru grădini însorite.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele plante ornamentale rezistente care pot înfrumuseța grădina ta, chiar și în cele mai dificile condiții. Sfat util! Alege plante care se potrivesc cel mai bine nevoilor și preferințelor tale pentru a crea un spațiu exterior frumos și durabil.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole