Top 6 idei de amenajare a unui colț ideal de lectură în curte

Transformarea unei zone din curte într-un colț relaxant și dedicat lecturii poate fi un proiect distractiv și plin de satisfacții.

Iată 6 idei de amenajare care te pot inspira:

Un hamac confortabil:

Un hamac suspendat între doi copaci sau fixat de o structură metalică poate fi un loc ideal pentru a te relaxa cu o carte bună. Alege un hamac din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, pentru un plus de confort.

Un balansoar vintage:

Un balansoar vintage din lemn sau metal poate da o notă de farmec colțului tău de lectură. Asigură-te că alegi un balansoar suficient de spațios și confortabil pentru a petrece ore întregi citind.

Un leagăn de grădină:

Un leagăn de grădină poate fi o opțiune distractivă și relaxantă pentru a te bucura de lectura ta. Alege un leagăn cu baldachin pentru a te proteja de soare sau ploaie.

Un fotoliu suspendat:

Un fotoliu suspendat din ratan sau macrame poate fi o piesă de mobilier elegantă și confortabilă pentru colțul tău de lectură. Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a-l instala și că îl fixezi corespunzător de o grindă sau o ramură solidă.

 O bancă rustică din lemn:

O bancă rustică din lemn poate fi o opțiune simplă și accesibilă pentru a amenaja un colț de lectură. Asigură-te că alegi o bancă suficient de lungă pentru a te putea întinde confortabil și adaugă perne și pături pentru un plus de confort.

 O zonă cu perne și covoare:

Poți crea un colț de lectură confortabil și primitor pur și simplu așezând perne și covoare moi pe iarbă sau pe o terasă. Alege perne și covoare în culori vesele și modele atrăgătoare pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Indiferent de stilul ales, asigură-te că locul tău de lectură are suficientă lumină naturală. Poți adăuga o lampă solară sau o ghirlandă cu luminițe pentru a te putea bucura de lectură și seara. De asemenea, este important să ai la îndemână o măsuță mică sau un raft pe care să-ți poți pune cartea, o cană de ceai sau ochelarii de soare.

Cu un pic de creativitate și imaginație, poți transforma o zonă banală din curtea ta într-un colț de lectură perfect pentru a te relaxa și a te bucura de o carte bună.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole