Top 6 idei inedite de decorare a pereților bucătăriei

Vreți să dați un plus de farmec bucătăriei? Nu știți cum?

Iată 6 idei inedite de decorare a pereților bucătăriei

Perete cu tablă de scris:

O idee distractivă și practică, perfectă pentru a scrie mesaje, rețete sau pentru a lăsa notițe membrilor familiei. Alegeți o vopsea specială pentru tablă de scris și montați-o pe un perete liber. Puteți crea un cadru decorativ din lemn sau o puteți lăsa simplă.

Rafturi deschise cu veselă și condimente:

O modalitate excelentă de a vă expune vasele preferate și de a adăuga culoare bucătăriei. Alegeți rafturi din lemn, metal sau sticlă și aranjați veselă colorată, borcane cu condimente sau plante aromatice.

Galerie de fotografii:

Creați o galerie de fotografii cu momente dragi din familie sau cu preparatele culinare preferate. Alegeți rame foto de diferite mărimi și stiluri, aranjați-le aleatoriu pe perete și creați o atmosferă personală și primitoare.

Perete cu mozaic:

O modalitate creativă și artistică de a decora un perete din bucătărie. Puteți crea un mozaic din ceramică spartă, pietricele colorate, sticlă sau chiar nasturi. Alegeți un model simplu sau unul mai complex, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Decorațiuni din plante:

Plantele dau viață și prospețime oricărui spațiu, inclusiv bucătăriei. Alegeți plante care se potrivesc cu condițiile de lumină din bucătăria dumneavoastră și montați-le pe perete în ghivece suspendate sau pe rafturi.

Textile colorate:

Dați o notă de culoare și personalitate bucătăriei cu ajutorul textilelor. Alegeți perdele, prosoape de bucătărie sau covorașe în culori vibrante sau cu modele interesante. Puteți combina diferite texturi și materiale pentru a crea un aspect eclectic și primitor.

Bonus:

Folosiți obiecte vechi sau reciclate: Transformați obiecte vechi sau reciclate în decorațiuni unice pentru bucătăria dumneavoastră. De exemplu, puteți folosi sticle vechi ca vaze pentru flori, paleți din lemn ca rafturi sau borcane de sticlă pentru a depozita condimente.

Creați un perete accent: Alegeți un perete din bucătărie și vopsiți-l într-o culoare vibrantă sau aplicați un tapet cu un model interesant. Această tehnică va crea un punct focal atrăgător și va defini spațiul.

Adăugați elemente naturale: Decorați pereții bucătăriei cu elemente naturale, cum ar fi lemn, piatră sau scoici. Puteți folosi plăci de lemn ca blat de perete, pietre decorative sau chiar o colecție de scoici adunate de pe plajă.

Sfaturi:

Alegeți un stil care vă place: Cel mai important este să alegeți un stil de decorare care vă place și care vă face să vă simțiți bine în bucătărie.

Combinați și asortați: Nu vă fie teamă să combinați diferite culori, texturi și materiale pentru a crea un aspect unic și personal.

Adăugați accesorii: Accesoriile pot completa perfect decorul pereților bucătăriei dumneavoastră. Alegeți tablouri, ceasuri, lumini decorative sau alte obiecte care vă plac.

Mențineți echilibrul: Nu supraîncărcați pereții cu prea multe decorațiuni. Este important să mențineți un echilibru vizual pentru a crea un spațiu plăcut și relaxant.

Succes!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole