Top 6 plante ideale pentru amenajarea unui loc cu umbră în curte

Amenajarea unui loc cu umbră în curte este importantă pentru a vă oferi un spațiu relaxant în zilele călduroase de vară. De asemenea, poate fi benefic pentru plante care preferă mediile umbrite.

Iată 6 plante ideale pentru a crea o zonă umbrită în curtea dumneavoastră:

Arborele de tei: Teiul este un copac popular care oferă o umbră densă și o atmosferă plăcută. De asemenea, are flori parfumate care atrag albinele și fluturii.

Castanul: Castanul este un alt copac excelent pentru umbră. Are o coroană largă și frunze mari care oferă protecție excelentă împotriva soarelui.

Salcia plângătoare: Salcia plângătoare este un copac elegant care oferă o umbră puțină și o atmosferă romantică. Este o alegere excelentă pentru grădinile mici.

Arinul: Arinul este un copac care tolerează bine umbra și umiditatea. Are o coroană densă și frunze care oferă o umbră plăcută.

Hortensia: Hortensiile sunt plante cu flori spectaculoase care preferă mediile umbrite. Vin într-o varietate de culori, de la alb și roz la violet și albastru.

Feriga: Feriga este o plantă clasică pentru grădinile în care se dorește umbră. Are frunze delicate care creează puțină umbră și o atmosferă relaxantă.

Pe lângă plantele enumerate mai sus, puteți alege și alte plante care preferă mediile umbrite, cum ar fi azaleele, rododendronii și bujorii. De asemenea, puteți crea o zonă umbrită cu o pergolă sau o terasă acoperită cu plante cățărătoare.

Sfaturi:

Alegeți plante care sunt potrivite pentru climatul din zona dumneavoastră. Asigurați-vă că plantele au suficient spațiu pentru a crește. Udați plantele în mod regulat, mai ales în timpul verii. Tăiați plantele periodic pentru a le menține forma.

Cu o planificare atentă și o îngrijire adecvată, puteți crea un loc umbros și relaxant în curtea dumneavoastră.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole