Top 6 specii de copaci care fac umbră, ideale de plantat în curte

Alegerea copacilor potriviți pentru curtea dumneavoastră poate fi o provocare, având în vedere varietatea de specii disponibile.

Iată 6 specii de copaci care fac umbră, ideali de plantat în curte și care pot oferi ore de distracție copiilor:

Arțarul argintiu (Acer saccharinum):

Un arbore decorativ foarte apreciat, cu o coroană largă și frunziș argintiu care oferă umbră densă. Crește rapid și poate ajunge la o înălțime de 20-30 de metri. Preferă solurile umede și bine drenate. Rezistent la secetă și boli.

Teiul cu frunze mari (Tilia platyphyllos):

Un copac elegant, cu o coroană rotundă și frunziș verde închis care oferă o umbră răcoroasă. Are o aromă plăcută de flori vara. Crește moderat și poate ajunge la o înălțime de 15-20 de metri. Preferă solurile fertile și bine drenate.

Castanul comestibil (Castanea sativa):

Un copac impozant, cu o coroană largă și frunziș verde închis care oferă o umbră densă. Produce castane comestibile toamna. Crește moderat și poate ajunge la o înălțime de 20-30 de metri. Preferă solurile fertile și bine drenate.

Bradul alb (Abies alba):

Un copac conifer veșnic verde, cu o coroană piramidală și ace moi care oferă o umbră protectoare. Este un simbol al Crăciunului și poate fi decorat cu lumini și ornamente. Crește lent și poate ajunge la o înălțime de 20-30 de metri. Preferă solurile acide și bine drenate.

Salcia plângătoare (Salix alba var. pendula):

 

Nucul comun (Juglans regia):

Un copac fructifer, cu o coroană largă și frunziș verde închis care oferă o umbră densă. Produce nuci gustoase și hrănitoare toamna. Crește moderat și poate ajunge la o înălțime de 20-25 de metri. Preferă solurile fertile și bine drenate.

Alegerea speciei de copac potrivite pentru curtea dumneavoastră depinde de o serie de factori, cum ar fi: dimensiunea curții, cantitatea de umbră dorită, tipul de sol, condițiile de lumină, preferințele dumneavoastră estetice.

Este important să alegeți un copac care să fie potrivit pentru clima din regiunea dumneavoastră și care să nu cauzeze probleme cu liniile electrice sau conductele subterane.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole