Top 6 tipuri de copaci ornamentali ce pot fi plantați primăvara în grădină

Copacii ornamentali dau un plus de frumusețe și estetică grădinii. Florile lor colorate, frunzele spectaculoase și formele unice pot crea un peisaj pitoresc și relaxant.

 

Iată 6 tipuri de copaci ornamentali ce pot fi plantați în grădină:

Magnolie:

Este un copac cu flori mari și parfumate, care înflorește primăvara. Există diverse specii de magnolii, cu flori de diferite culori, de la alb la roz și purpuriu. Are un aspect spectaculos, parfum plăcut, flori timpurii. Necesită un sol acid, bine drenat, lumină solară directă.

Cireș ornamental:

Un copac cu flori delicate de culoare roz sau alb, care înflorește primăvara. Are un aspect spectaculos, flori timpurii, atrage polenizatori. Necesită un sol bine drenat, lumină solară directă.

 Salcâm japonez:

 Un copac cu flori parfumate de culoare roz sau alb, care înflorește primăvara. Are un aspect spectaculos, parfum plăcut și flori timpurii. Necesită un sol bine drenat și lumină solară directă.

Arțar japonez:

Un copac cu frunze colorate, care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Are un aspect  spectaculos și frunze colorate pe tot parcursul anului. Necesită un sol bine drenat, lumină solară directă sau semi-umbră.

 Catalpa:

Ginkgo biloba:

 Un copac cu frunze unice, în formă de evantai, care își schimbă culoarea toamna. Are un aspect spectaculos, frunze colorate toamna, proprietăți medicinale. Necesită un sol bine drenat și lumină solară directă.

Alegerea copacului ornamental potrivit pentru grădina dumneavoastră va depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră. Luați în considerare dimensiunea grădinii, tipul de sol, expunerea la soare și caracteristicile copacului, precum aspectul, florile și frunzele. Sperăm că acest ghid vă va ajuta să alegeți copacul perfect pentru grădina dumneavoastră.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole