Totul despre casele modulare

Casele modulare devin o varianta de constructie din ce in ce mai populara. Daca va intrebati ce sunt mai exact casele modulare si care ar fi beneficiile sau dezavantajele lor, va oferim mai jos cateva notiuni de baza si idei pentru a va face o imagine de ansamblu.

Deschide Galeria

Casa modulara este o constructie din prefabricate formata din mai multe sectiuni numite module, de aici si numele. Aceasta metoda presupune ca elementele ce o formeaza sunt create intr-o locatie si ulterior asamblate pe locul unde urmeaza sa fie locuinta.

Structurile modulare pot fi montate in diverse forme: unul langa altul, unul in capatul celuilalt sau unul peste altul. Exista astfel posibilitatea customizarii modulelor atat in configuratie cat si in stil. De fapt aceasta trasatura este ceea ce face ca locuintele modulare sa fie speciale. Practic, casa visurilor tale poate lua forma pe care o doresti. Este gresita conceptia conform careia, casele modulare sunt formate dintr-un singur element, ca o cutie imensa, cu marimi standard.

Materialele folosite pentru astfel de case nu difera cu nimic de cele traditionale: lemn, beton, piatra, caramida, granit, toate se pot regasi si in cele modulare.

Beneficiile caselor modulare

Casele modulare pot fi construite intr-un timp rapid, in doar cateva saptamani. Intrucat modulele sunt construite separat intr-o alta locatie, ele nu depind de anotimpuri, de frig, cald sau alte constrangeri pe care le-ati putea avea la o casa normala.

Casele modulare isi pastreaza valoarea asa cum o fac si cele traditionale. Cu totii ne concentram pe calitate si preturi rezonabile, astfel ca locuintele modulare vin in intampinarea celor care isi doresc casa visurilor cu eforturi echilibrate din toate punctele de vedere. De asemenea, vom adauga aici ca astfel de case sunt ecologice, materialele fiind eficiente si refolosibile, pastrand astfel un mediu mai putin poluat. Daca doriti sa va mutati, nimic mai simplu. Casa se dezasambleaza, se muta si apoi se reconstruieste la noul sit.

Tinand cont si de cele mentionate mai sus, putem afirma cu certitudine ca astfel de case modulare ne ofera flexibilitate si posibilitatea de a face economii mai mari decat in cazul unei locuinte traditionale. 

Dezavantajele caselor modulare

In functie de dimensiunile alese, modulele care vor forma casa, pot pune probleme la transportul acestora. Trebuie luat in considerare aici si costul transportarii lor, care poate fi considerabil mai costisitor. 

Fiind case care reduc costurile de constructie, casele modulare pot fi ieftine si astfel sa influenteze in mod negativ constructiile de case traditionale si chiar o intreaga piata imobiliara.

Chiar daca materialele pe care le veti folosi, le veti dori sa fie cat mai ieftine, faceti inainte de toate o analiza pentru a va asigura ca un cost scazut nu va insemna si calitate scazuta. 

Sursa: homedit.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole