Totul despre menta – o planta benefica in orice casa

Menta este una dintre plantele aromatice care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Este o planta revigoranta care este si un bun medicament, se creste usor in orice gradina si trebuie sa ii oferi un minim de atentie si ingrijire. Menta este un bun remediu in tratarea multor afectiuni.


Deschide Galeria

Primul pas in plantarea mentei este cumpararea rasadurilor. Trebuie sa verifici radacinile sa fie sanatoase pentru a fi plantate. Ai in vedere ca menta se inmulteste rapid deci nu trebuie sa cumperi foarte multe rasaduri. Alta varianta sunt semintele.

Menta este o planta  rezistenta care prefera locurile semiumbroase, aceasta poate fi plantata in orice colt al gradinii. Cu toate acestea, este de preferat ca menta sa nu fie plantata intr-un loc foarte intunecos, fara lumina. Cand alegi locul de plantare ia in calcul si faptul ca aceasta planta are nevoie de spatiu. In cazul in care nu vrei sa fie foarte extinsa poti limita zona cu alte ghivece de flori sau o folie de plastic.

Se sapa o groapa suficient de mare (aproximativ 50 cm adancime) si se largeste in functie de cate plante doresti sa plantezi. Se pune apoi o folie de plastic pe toata suprafata gropii si din loc in loc se gaureste putin pentru a permite drenarea apei. Urmatorul pas este umplerea locului cu pamantul scos din groapa si plantarea mentei. Folia de plastic are rolul de a impiedica extinderea mentei in locuri nedorite.

Opteaza pentru un ghiveci mare (minim 40 cm inaltime), din plastic sau ceramica. Sapa o groapa suficient de mare incat sa incapa ghiveciul in ea. Pamantul scos din groapa se va pune apoi in ghiveci. Inainte de a pune ghiveciul in groapa asigura-te ca are gauri de drenare a apei in partea de jos. Ghiveciul il poti aseza si pe pervazul de la casa si vei avea mereu un miros revigorant la geam.

Menta se poate planta in orice luna, de la inceputul primaverii pana la sfarsitul verii. Daca plantezi menta din seminte este indicat ca plantarea sa se faca cel tarziu in luna iulie, ca planta sa poata creste pana toamana. Important este ca inainte de a planta menta sa uzi solul deoarece trebuie sa fie umed.

Alege sa plantezi menta in gradina. Nu vei avea doar planta aromatica ci si planta care ajuta la vindecarea unor afectiuni.

 

Articole noi

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...

Accente galben citron si beton aparent intr-un duplex modern din Otopeni

X-duplex este un proiect poveste ce poarta semnatura echipei...

Eleganta si confort in doar 39 mp – Amenajare cu accente de albastru

Laitmotivul acestei amenajari sunt nuantele de albastru folosite ca...

Linii minimaliste si eleganta atemporala – O locuinta din Sibiu amenajata ultramodern

Situat in apropierea orasului Sibiu, acestea locuinta reprezinta un...

Black is the new black… in baie si bucatarie

Exista o tendinta dovedita de toate abordarile actuale ale...