Traditionalitate si feminitate in amenajarea unui apartament spatios de 2 camere

Daca esti iubitor de arta si de frumos, adept al stilului clasic si texturilor incarcate, pasionat de eleganta si romantism, aceasta amenajare iti ofera oportunitatea de a trai o experienta vizuala identica unei calatorii in cadrul unui muzeu cu tematica.

Deschide Galeria

Suprafata extinsa a apartamentului compus din doua camere este unul din atuurile care faciliteaza incarcarea vizuala a tuturor elementelor componente, fara a exista riscul aglomerarii. 

Din punct de vedere cromatic, intreaga locuinta are la baza nuante pastelate si calde, armonizate cu insertii de lemn natural. Living-ul si bucataria se unesc intr-un open space supradimensionat unde, design-ul retro se continua cu cel modern prin aducerea laolalta a tehnologiei si  mobilierului cu finisaje vintage care capata, inevitabil, accente feminine.

In cazul zonei de relaxare se opteaza pentru doua canapele duble si extrem de confortabile, un fotoliu si o biblioteca, toate cu design clasic si influente medievale. La acestea se adauga pattern-uri geometrice liniare, materiale textile delicate si componente de iluminat cu aspect traditional.

Zona bucatariei vine in continuarea living-ului pastrand aceeasi tematica in cazul mobilierului care o compune, designul acestuia fiind scos si mai mult in evidenta de aspectul vintage al electrocasnicelor incorporate. In ceea ce priveste tavanul acestui open space, grinzile de lemn nu fac altceva decat sa contureze iluzia unei vile clasice dintr-un spatiu temporal trecut.

Balconul este si el prins in cadrul povestii acestei amenajari si reuseste sa se identifice cu o atmosfera pariziana, chic si romantica. Fotoliile, masuta, lampadarul, mobilierul si accesoriile textile, fac din acest spatiu restrans un loc confortabil si relaxant.

In ceea ce priveste dormitorul matrimonial, simplitatea este cea care pare sa isi intre in drepturi, renuntandu-se la incarcarea vizuala. Stilul retro si feminin se pastreaza si aici insa, intr-o maniera mai delicata. Nuantele deschise, albul imaculat, pattern urile inflorate, semineul fals si accesoriile regasite atat pe acesta, cat si pe suprafata noptierelor, fac palpabila o imagine relaxanta intr-un spatiu intim si elegant.

Baia face o calatorie brusca in timp si duce principala idee a influentelor medievale catre un nivel ridicat. Mobilierul si componentele sanitare vin cu un design retro si culori specifice precum auriul care, se imbina perfect cu lemnul din structura pardoselii. Accesoriile sunt nenumarate: buchetele de flori pastelate, ceas de perete, plusuri si diverse cutii pentru depozitare. Iar pentru ca imaginea sa fie una fidela unei epoci dedicate feminitatii si in acelasi timp, completa, se incastreaza simetric si diametral opus, doua dulapuri prevazute cu geam si perdele transparente.

Designer

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole