fbpx

Cum sa ingrijesti trandafirul japonez

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Trandafirul japonez, originar din Asia, este o planta perena care infloreste in perioada calda a anului, are aspect de tufa, frunze ovale zimtate de jur imprejur de culoarea verde inchis, iar florile pot avea diferite forme in culori foarte vii: rosii trompeta, rosii batute, galbene batute sau chiar portocalii. Trandafirii japonezi pot creste si in mediul exterior avand un numar impresionant de peste 300 de specii. Dar cei folositi pentru decoratiuni au totusi un numar destul de redus, aporximativ 10 specii.

Deschide Galeria

Trandafirul japonez este foarte folosit pentru decorarea apartamentelor, balcoanelor, birourilor sau chiar a spatiilor publice. Daca este ingrijit rezita multi ani si ofera un aspect placut locului in care este pus.

Daca sunteiti decis sa va cumparati un trandafir japonez iata cateva sfaturi pentru o buna ingrijire: Pe perioada ierii nu trebuie expus la temperaturi mai mici de 10 grade, si de asemenea nu trebuie lasat langa o sursa directa de caldura(calorifer). Daca este expus la socuri termice acesta nu mai infloreste, asa ca trecerea se va face treptat. Tot in aceasta perioada se opreste administrarea ingrasamintelor.

Citeste si 10 plante de interior foarte usor de intretinut

Trebuie sa fim atenti si la modul cum il udam, daca in perioada calda a anului se recomanda udarea zilnica, iarna se face mai rar, cam o data pe saptamana. Se recomanda ca o data pe an, primavara devreme de obicei, sa ii fie scurtate ramurile pentru a-i stimula cresterea. Inmultirea se face primavara prin butasire. Inflorirea are loc primavara si toamna iar floarea dureaza o zi. Uneori planta poate avea 5 flori pe aceeasi tulpina. Trandafirul japonez are nevoie de multa lumina in perioada de inflorire, iar daca are conditii bune poate inflorii chiar si in luna octombrie. 

In cazul in care vreti o oferiti cuiva in dar un trandafir japonez trebuie sa stiti mesajul pe care il poate transite acesta difera in de la culoarea florilor, prilejul cu care il oferim si nu in ultimul rand persoana careia in oferim.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...