Transformare apartament vechi intr-o locuinta ultramoderna – multe reflexii si benzi LED

Povestea acestei locuinte are la baza dorinta de schimbare, innoire si aliniere la noile standarde moderne de locuire. Este povestea unei schimbari spectaculoase a unui apartament dintr-un bloc comunist intr-un spatiu “wow” ultramodern, rece dar spectaculos in acelasi timp.


Deschide Galeria

“Apartamentul fusese renovat in anii 90 cu materiale de slaba calitate, dupa moda de atunci. Santierul a presupus decopertarea totala a finisajelor, sapelor, tencuielilor, inlocuirea instalatiilor electrice si sanitare.“

Cerintele initiale ale clientului au fost: realizarea unui spatiu modern, neaglomerat cu decoratiuni si accesorii, crearea unui spatiu spectaculos cu multa lumina (rece, moderna), excluderea faiantei si a parchetului din lista de finisaje, utilizarea vopselei epoxidice lucioase.

Amenajarea acestei locuinte este bazata pe utilizarea reflexiilor, accente luminoase si culori masculine. Arhitectii din echipa Interiology au avut libertate deplina din partea clientilor pentru realizarea conceptului si implementarea proiectului.

Apartamentul de 80 de metri patrati dispune de doua dormitoare, doua bai, o bucatarie, living si un hol generos cu perspectiva catre living (unul din punctele forte ale compartimentarii initiale). Provocarile intampinate au constat in reconfigurarea spatiului, crearea unor noi nise, mutarea frontului bucatariei si deschiderea bucatariei catre hol ( ceea ce a creat o perspectiva mai interesanta la intrarea in locuinta), regandirea baii mici.

“Microcimentul inlocuieste cu succes placutele ceramice, dusul, blatul de chiuveta si alte suprafete expuse la apa fiind perfect izolate.”  O mare atentie a fost acordata iluminatului, cu benzi led incastrate in pereti, reflexii ale acestora in oglinzi si in placarile de sticla vopsita.

Conceptul amenajarii este unul unitar, intreaga locuinta pastreaza aceeasi linie stilistica. Livingul a fost amenajat minimalist, dar totul este de impact: barul modern din sticla, frigiderul de vinuri, mobilierul suspendat realizat la comanda, scafa perimetrala iluminata cu benzi de Led culoare rece.

Finisajele alese pentru pereti si pardoseala maresc vizual spatiul prin reflexiile create si contribuie la conturarea atmosferei moderne. Placarea cu sticla neagra adauga un plus de eleganta locuintei; pardoseala din rasina epoxidica cu praf argintiu creaza o continuitate armonioasa in intreaga locuinta, plinta de aluminiu intr-o nuanta gri face parte din paleta cromatica aleasa. Datorita suprafetelor lucioase, lumina se multiplica si spatiul pare mai mare.

Referitor la bucatarie, arhitectii de la Interiology Design Studio ne povestesc ca aceasta a fost remodelata total pentru a corespunde noilor cerinte  ale beneficiarilor: “am mutat frontul initial pe peretii opusi, mobilierul fiind realizat, privit din plan, in forma de Z.

Acest lucru ne-a ajutat foarte mult deoarece am reusit sa inseram pe langa frigider, cuptor, plita si masina de spalat rufe. Si de asemenea am creat spatiu pentru un loc de luat masa.”

Arhitecti: Interiology Design Studio – Alexandru Bucur și Răzvan Dumitriu

Foto: Vlad Creteanu

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...