Transformare inedita pentru un apartament de 2 camere – poze inainte si dupa

Stilul scandinav este una din optiunile la care apelam atunci cand dorim ca locuinta noastra sa aiba parte de o amenajare moderna si fresh, bazata pe functionalitate si simplitate si care sa respecte indeosebi tendintele prezentului aflat mereu in dezvoltare.

loc de luat masa si bucatarie deschisa intr-un apartament mic
Deschide Galeria

Pentru ca vorbim despre un stil reprezentativ majoritatii amenajarilor actuale, iata cum banalul iese din anonimat in cea mai spectaculoasa forma.

Transformarea unui apartament cu doua camere nu este un lucru deloc usor atunci cand luam in calcul reorganizarea in totalitate insa, cu o investitie minima si cu punerea la baza a unei linii simple care ne va permite o modelare facila a ideilor, rezultatul va fi cu siguranta cel dorit.

Un open space redus ca dimensiuni, inevitabil se va mari vizual prin folosirea mobilierului minimalist si a albului in exces. Si, fiindca avem nevoie de accente scandinave, turcoazul si griul isi fac si ele simtita prezenta. Design-ul simplu si lucios al mobilei de bucatarie scoate in evidenta aspecte importante ale modernitatii si le expune functional.

Intreaga oganizare a componentelor incaperii doreste sa aduca spatiu si practicalitate prin oferirea posibilitatii de desfasurare intr-o maniera facila a tuturor activitatilor dedicate. Enumeram in acest caz o canapea in nuante de gri, pozitionata central, o biblioteca de mici dimensiuni si discreta, plus un loc de servire a mesei plin de rafinament prin simplitate. Accesorizarea este simplista, cu elemente de decor mural si plante decorative.

Dormitorul matrimonial aduce in plus accente de roz pal regasit textil, oferind intregii amenajari finisaje delicate si feminine. Patul dublu si de mari dimensiuni se pozitioneaza in fata unui dressing generos din oglinzi, oferind astfel o iluzie de profunzime si largire a incaperii. Simetria accesoriilor si coloristica murala pastreaza atmosfera minimalista a open space-ului aducand in prim plan specificitatile amenajarii scandinave. 
Spatiul baii se contureaza in jurul ideii de omogenitate usor retro exprimata prin mozaicul placilor de faianta in nuante pastelate.

Oglinda de mari dimensiuni impreuna cu mobilierul lucios se imbina armonios cu accentele moderne ale accesoriilor. Nu putem sa nu observam prezenta elementelor naturale, a plantelor decorative, ca punct de interes al stilului scandinav. 

Iluminatul artificial al apartamentului este simplist si se bazeaza pe incastrarea subtila a spot-urilor in diferite scafe. Cu ajutorul acestui tip de iluminare, a parchetului in nuante deschise si a albului folosit atat mural, cat si in mobilier, usi si accesorii, intreaga amenajare contureaza un stil imaculat, precis si corect organizat, ce se poate plia cu usurinta cerintelor oricarui proprietar.

Designer: Poparch

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole