fbpx

Transformare inedita pentru o garsoniera de 32 de metri patrati – poze inainte si dupa

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Desi suprafata restransa a unei locuinte poate deveni un factor care opune rezistenta in procesul transformarii, atunci cand vorbim de un apartament cu o singura camera accentul problematic cade pe incercarea de a da spatiului avut la dispozitie posibilitatea de a asigura intimitatea necesara.

Deschide Galeria

Aceasta amenajare isi propune sa respecte conditiile functionalitatii si sa ofere locuintei toate caracteristicile necesare desfasurarii activitatilor de zi cu zi. 

Pornind de la o baza naturala, intr-o maniera moderna, elementele predominante care se completeaza sunt lemnul si nuantele derivate de verde si gri. 

Pentru ca vorbim de o singura camera, bucataria si spatiul de relaxare se combina intr-un open space generos. Fiind absolut necesara adaugarea de intimitate, prin plasarea in tavan a unor sine din care pornesc intr-o maniera diafana doua perdele, va rezulta o zona de odihna perfect functionala compusa dintr-un pat dublu si un dressing, ambele respectand patternul de baza al amenajarii.
Mobilierul restrans al bucatariei scoate in evidenta elementele naturale ale lemnului si se completeaza prin separarea de zona de relaxare, unde acesta ia forma unei mese dar si a unui posibil bar. 

Celor doua activitati precum relaxarea si socializarea li se ofera o canapea extensibila, o comoda cu aspect vintage si o masa de birou de mici dimensiuni. Desi reusesc sa intunece spatiul, nuantele de verde murale si textile, creeaza o atmosfera artistica, completandu-se simetric cu tablourile artistice care sunt evidentate de corpurile de iluminat artificial. 

Imbinarea texturilor si accesoriilor fac ca intreaga locuinta sa vorbeasca in numele unui adevarat artist, descifrandu-se inevitabil pasiunea pentru frumosul estetic. Corpurile de iluminat au un aspect modern combinat cu finisaje vintage, adaugarea auriului fiind accentul care aduce in prezent trairile unor epoci trecute.

Si cum orice artist are nevoie de spatiu si timp pentru el, balconul devine locul unui refugiu relaxant prin plasarea in interiorul sau a unei masute de cafea si unui taburete. Melancolia stilului retro se regaseste si in amenajarea baii unde, designul mobilierului contrasteaza cu celelalte elemente ultra moderne: banda de led incastrata, elctricele si corpurile sanitare. 

Fiindca intr-un spatiu de astfel de dimensiuni fiecare arie trebuie sa fie exploatata practic, holul aduce laolalta o oglinda impresionanta si un cuier care adaposteste intr-o maniera simetrica electrocasnicele destinate baii.

Metamorfozarea acestei locuinte intr-o adevarata galerie de arta nu face altceva decat sa animeze spatiul, oferindu-i posibilitatea de a transmite si recepta trairi, fiind o placuta experienta senzoriala parcurgerea vizuala a acestuia.

Designer: Brainstorm

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...