Transformare remarcabila pentru un apartament de 34 mp – poze inainte si dupa

Ce facem atunci cand avem la dispozitie un spatiu restrans pe care dorim sa il amenajam in tendinte? Simplitatea impreuna cu accentele moderne fac reteta perfecta pentru aducerea in prezent si scoaterea din anonimat a oricarei locuinte.

poza bucatarie deschisa - inainte si dupa
Deschide Galeria

Functionalitatea este factorul principal care sta la baza acestei amenajari. Vorbim in acest caz de un apartament cu 2 camere, restrans, dar metamorfozat perfect intr-un loc dedicat oricarui tip de proprietar.

Holul principal, bucataria si living-ul formeaza un open space de mici dimensiuni ce are la baza conturarea atmosferii de relaxare intr-un mediu structurat prietenos. Tocmai datorita spatiului mic, se renunta la mobilierul sub forma de biblioteca si se opteaza doar pentru mobilierul bucatariei cu un design simplu si elegant ce permite scoaterea in prim plan a placilor de faianta in nuante de turcoaz si manerelor aurii in stil vintage. Trecerea catre zona propriu-zis dedicata relaxarii se face printr-un perete fals, glisant si a unei mese pozitionate central. Rolul acestui perete despartitor este acela de a separa cele doua incaperi si a pastra intact mesajul pe care fiecare in parte doreste sa il transmita. Accentele moderne care se evidentiaza sunt elementele de iluminat: un numar impresionant de spoturi incastrate in tavan si tabloul abstract pictat in culori vii, asezat pe peretele din spatele canapelei. Accesorizarea scoate in evidenta detalii ale amenajarii scandinave: nuantele de gri, galben si turcoaz.  

Dormitorul matrimonial mentine ritmul scandinav pastrand nuantele de bleu, gri si verde natural si pozitioneaza central un pat dublu de dimensiuni generoase. Lumina naturala patrunde din plin in incinta incaperii si alaturi de dressing-ul de mari dimensiuni prevazut cu oglinzi si elementele de iluminat artificial, maresc incaperea din punct de vedere vizual. Patrunderea luminii exterioare este posibila datorita dimensiunii geamurilor care fac trecerea catre balcon.

Simplitatea cu care este gandita baia exprima naturalete si lux accesibil. Vorbim in acest caz de folosirea non-culorilor. Functional si totodata practic, dulapurile baii pozitionate deasupra lavoarului sunt mascate cu oglinzi, sub acestea regasindu-se o banda de led, metoda de iluminare subtila si romantica, perfecta pentru un cadru de relaxare modern. Si aici accentele scandinave se fac recunoscute prin placile de faianta in nuante de turcoaz si plantele decorative.

Desi la prima intelegere sintagma practic si functional pare adresata amenajarilor cu grad mai ridicat de complexitate, atunci cand vorbim de spatii mici, cele doua caracteristici capata rol principal, restul amenajarii bazandu-se pe un design simplu si usor de obtinut, simplitatea fiind ulterior foarte usor jonglata si adaptata oricarui stil.

Designeri: Brainstorm Buro

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole