Transformarea acestui pod te duce cu gandul la vacanta

Podurile sau mansardele suscita creativitatea unui designer de interior. Provocarile unui astfel de spatiu pot conduce la solutii foarte creative sau ingenioase, iar la final amenajarea sa fie una surprinzatoare. Iata un astfel de model plin de inspiratie.

Deschide Galeria

Anthony Chevalier, designerul de interior care a primit acest proiect, a simtit potentialul imens pe care il prezinta acest pod. Initial, folosite ca spatiu tehnic, podul si terasa aferenta au trecut printr-o serie de transformari care au dus la un rezultat remarcabil. Spatiul poate fi locuit acum cu tot confortul necesar, iar terasa de 30 metri patrati este una de vis.

Amenajarea a fost una complexa si costisitoare, pe alocuri dificila. Unul din obstacolele intampinate a fost diferenta de nivel de aproape 40 de centimetri atat la interior, cat si la exterior. Inaltarea podelei a reprezentat solutia salvatoare. S-a dovedit a fi si varianta cea mai functionala, intrucat s-au putut contura diferite zone, cel putin pe terasa; avem astfel un spatiu pentru luat masa (acoperit), o zona de living exterior (compensand pentru lipsa lui la interior), o zona de relaxare, potrivita si pentru a face plaja.

La interior, suprafata de doar 20 de metri patrati a impus si ea o abordarea creativa, dar si eficienta in acelasi timp. Zona bucatariei a fost inaltata, iar in spatiul rezultat s-a reusit incorporarea unui pat-canapea, care tranforma spatiul respectiv din dormitor in living. Astfel, micului apartament conturat nu-i lipseste nicio functiune de baza, fiecare zona fiind bine conturata pentru a putea fi folosita la potentialul ei maxim.

S-a folosit acelasi tip de parchet din lemn stratificat pentru intreaga locuinta, iar la exterior doar dusumea tratata pentru a rezista anotimpurilor, fie soare arzator, fie ploaie. Amenajarea se afla in Barcelona, Spania, asa ca terasa poate fi folosita aproape tot timpul anului, gratie climei mai blande iarna.

Spatiul micului apartament a fost gandit pentru a fi utilizat in conditii optime. Avem zona de gatit dotata cu toate cele necesare, inclusiv electrocasnice incorporate in mobilier. Restul camerei lasa loc patului extensibil, dar si unor mici accesorii ce completeaza decorul intr-un mod foarte placut. Cu toata aceasta ingramadire de functiuni, spatiul ramane aerisit si fluent.

Pentru zona de baie s-a apelat la aceeasi solutie de inaltare, de data aceasta pentru a amenaja cabina de dus, vasul de toaleta si lavoarul fiind separate tocmai prin aceasta diferenta de nivel. Separarea baii de restul camerei se face printr-o usa glisanta.

Intrucat suprafetele vitrate sunt reduse, s-au folosit finisaje deschise pentru a spori luminozitatea si diferite tipuri de iluminat, de la general, la ambiental, conturand astfel un ambient relaxant si la interior. Iluminatul joaca un rol important si la exterior, fiind montate spoturi la nivelul podelei, dar si aplice sau corpuri de accent in fiecare zona in parte.

Sursa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole