Transformarea spectaculoasa a unui apartament urban in stil nordic

Noi am fost incantati de transformarea spectaculoasa a acestui apartament aflat intr-o stare avansata de deteriorare care a devenit ulterior un spatiu foarte chic de 70 metri patrati in inima Barcelonei. Noul aer urban care se imbina cu notele de inspiratie nordica, te captiveaza imediat.

Deschide Galeria

Obiectivul designerilor de interior s-a concretizat in amenajarea unui apartament confortabil, care sa respecte tendintele actuale si care sa fie potrivit pentru a fi inchiriat ulterior. Apartamentul a primit o noua infatisare cu aer nordic, plina de vitalitate si lumina. Totul a fost combinat intr-un mod spectaculos cu elemente industriale.

Primul pas a constat in largirea zonei prin care se realizeaza intrarea in apartament. Demolarea zidului din aceasta zona a permis luminii naturale sa invadeze camera cu efectele ei si sa aduca inauntru valuri de prospetime. Atmosfera de loft industrial a fost intarita prin continuitatea oferita de decorarea zidului cu apect antic din caramida vopsita in alb.

Sanctuarul simplitatii din living

Un apartament urban cu aer tineresc in care lumina naturala se desfasoara in voie si este reflectata in toata camera prin accesoriile alese. Toate aceste efecte contribuie la atmosfera proaspata si personalizata ce caracterizeaza intreaga locuinta. Mobilierul in linii simple care decoreaza livingul nu face exceptie de la aceasta regula.

O combinatie spectaculoasa de stiluri

Mixul dintre negrul, albul si griul peretilor este schema de culori pe care designerii au ales-o pentru acest apartament. Totusi, dormitoarele au primit o nota personala, aici fiind prezente si accente de culoare foarte intense.

Aceasta schema de culori poate fi regasita si in obiectele de mobilier – atat in piesele folosite pentru decor, dar in special in cazul celor care apartin stilului industrial. Rezultatul obtinut prin aceasta combinatie inspira prospetime si curatenie.

Zona destinata servirii mesei a fost integrata in living, insa acestea au fost delimitate prin alegerea mai multor elemente de decor precum covorul din living sau peretele din spatele mesei care a fost vopsit in negru pana la jumatate.

Holul a fost amenajat cu scopul de a mentine comunicarea dintre spatiul prin care se face accesul in casa si livingul spatios. Echipa studioului de design si-a dorit sa realizeze un efect spectaculos construind un perete de lemn care ofera un efect de continuitate. Usile au fost complet eliminate pentru a crea senzatia profunda de infinitate, oglinda din capatul holului sporind acest efect.

Dormitoarele pastreaza aerul minimalist impus in restul casei. Camerele complet albe se diferentiaza prin accentele puternice de culoare care urca pana la un anumit nivel al peretilor si se completeaza cu lenjeria de pe pat.

Sursa foto: micasa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole