Transformarea unui apartament în oază de vacanță: Un proiect ambițios

În inima unei zone liniștite, aproape de pădurea Băneasa, se află un apartament cu 3 camere de 78 mp, înconjurat de o curte intimă de 30 mp.

Achiziționat la finalul anului 2022 de un cuplu româno-american stabilit în Statele Unite, acest spațiu a fost destinat să devină locul perfect pentru vacanțele petrecute alături de familia lor numeroasă.

Proprietarii, ambii în jur de 50 de ani, au ales să cumpere apartamentul pentru a avea un colț de rai în România, unde să se retragă din agitația vieții de peste ocean. Cu trei copii și o poveste de viață ce traversează două culturi, cuplul a dorit să creeze un spațiu care să reflecte atât rădăcinile românești, cât și viața lor americană.

Achiziționat „la alb”, apartamentul a necesitat o renovare completă pentru a-și atinge potențialul. Printre punctele forte se numără un open space generos și luminos, care a permis crearea unei bucătării spațioase și a două zone de sedere în curte. Însă, apartamentul avea și câteva dezavantaje: dormitoare mici, o baie de serviciu nepractică și finisaje de calitate inferioară. Toate acestea au cerut o abordare creativă și meticuloasă în renovare.

Colaborarea cu proprietarii a fost esențială pentru succesul proiectului. Ei și-au exprimat dorința pentru un apartament relaxant, cu culori pastel, care să acomodeze întreaga familie.

Pornind de la aceste indicații, echipa de design de la Next Interior, condusă de Alexandra Pătrașcu și Adrian Popa, a creat un spațiu care îmbină estetica grupului Memphis cu o paletă cromatică liniștitoare. Bucătăria a devenit punctul central al amenajării, un loc de întâlnire pentru familia extinsă, în timp ce mobilierul și finisajele au fost alese pentru a adăuga caracter și confort.

Una dintre cele mai mari provocări a fost montarea plăcilor de terrazzo în bucătărie, care au necesitat înlocuirea pereților de gips-carton cu plăci de fibrociment. Descoperirile de probleme structurale în timpul renovării, precum și respectarea unui termen de predare strâns, au testat abilitățile și resursele echipei. Cu toate acestea, proiectul a fost finalizat în aproximativ 7 luni, cu un buget de aproximativ 70.000 de euro.

Mobila și accesoriile au fost atent selectate pentru a completa estetica apartamentului. De la canapeaua de la Somproduct la scaunele de masă de la Norda Shop și până la finisajele de la Renodec și terrazzo-ul de la Osmyum, fiecare element a fost ales pentru a aduce confort, stil și funcționalitate.

Acest apartament de vacanță reprezintă nu doar un refugiu pentru familia proprietară, ci și o demonstrație a posibilităților infinite în designul interior. Prin colaborarea strânsă între proprietari și designeri, s-a creat un spațiu care îmbină funcționalitatea cu estetica, oferind un cadru ideal pentru crearea de amintiri prețioase.


Echipa: Alexandra Pătrașcu, Adrian Popa, Daniela Truță, Andreea Petroiu Foto: Sabin Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole