Transformarea unui hambar intr-o locuinta spectaculoasa

Aceasta reconversie a unui hambar din anul 1740 din statul New York intr-o locuinta generoasa este impresionanta in toate detaliile sale. Situata pe un lot privat de 14.500 metri patrati, cu ample spatii verzi si numerosi copaci, constructia este accesibila de pe autostrada Montauk, fiind ascunsa privirilor prin elementele bogate de vegetatie dinspre strada.

Deschide Galeria

In urma reconversiei, spatiul interior a fost dotat cu 3 dormitoare, 3 bai, dus exterior, numeroase zone verzi reamenajate si o piscina cu fantana arteziana. Exista un living generos, o zona pentru gatit si doua seminee.

Arhitectii au pastrat si intarit structura superba a acoperisului, tipica pentru hambarele in stil englezesc, introduse in America prin intermediul colonistilor si populare in regiunile nordice in perioada 1770-1900. Intradosul acoperisului, cu structura in doua ape, realizat integral din lemn, impresioneaza prin dimensiunea sa si functioneaza ca o membrana protectoare a locuintei. Capriorii si sipcile au fost reconditionate, pastrandu-se diferentele de nuanta, aspect ce confera interiorului un aer traditional.

Usile de la intrare (in stil frantuzesc, cu tocaria alba si ochiuri de sticla) se deschid catre o incapere ampla, a carui volum generos este dat de inaltimea neobisnuita a tavanului. Pardoseala din lemn masiv este intentionat incarcata de noduri si imperfectiuni, oglindind stilul vernacular al planului vertical. Inaltimea peretilor a permis crearea unor ferestre mari, ce filtreaza lumina si scalda interiorul intr-o nuanta placuta.

Peretii sunt albi, devenind un fundal neutru pentru esentele lemnoase. Semineul nu putea lipsi din acest ambient  – aspectul sau rustic marcheaza o zona vie a spatiului, creand alaturi de canapelele amplasate in jurul sau o zona de socializare. Ambientul este completat de variate detalii vintage, de la tesaturi la oglinzi si mici sculpturi. Exista insa si detalii de inspiratie contemporana (scaunele metalice si unele corpuri de iluminat), ce ofera prospetime acestui decor.

Baile sunt complet albe, nelipsind insertiile lemnoase apartinand structurii locuintei. Ferestrele zenitale amplasate deasupra cazii de baie compun un spatiu pentru rasfat si momente de liniste. Dormitoarele mizeaza pe aceeasi predominant a albului pur, pardoseala din zona de living prelungindu-se si in acest spatiu.

Zona de bucatarie a fost pavata cu piatra naturala neregulata, in acord cu stilul rustic al spatiului, iar pardoseala se extinde pana la al doilea semineu, realizat din caramida. Acest pavaj continua in exterior, unde s-a amenajat o zona de luat masa in anotimpul calduros.

Intreaga amenajare este realizata in acord cu istoria spatiului, iar acest lucru se simte in fiecare detaliu si creeaza o atmosfera spectaculoasa.

sursa fotografii

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole