Conceptul acestei mansarde din Timisoara s-a nascut din dorinta de a realiza un spatiu de locuit confortabil care sa pastreze atmosfera unui pod vechi a unei case construita in anul 1930, combinata cu un stil de viata contemporan. De amenajarea ei s-a ocupat Damian Alexandru, un tanar si talentat absolvent al Facultatii de Arhitectura, care nu demult a mai finalizat si un alt proiect pe care l-am publicat aici.
Unul dintre obiectivele principale a fost de a pastra vizibilitatea materialelor originale, cautand o continuare a dialogului cu trecutul si introducerea de noi materiale si tehnici intr-un mod care face ca relatia dintre nou si vechi sa fie placuta si armonioasa din punct de vedere vizual. Prezenta calda a lemnului cuprinde intregul spatiul, iar caramida rosie arsa este folosita ca un accent cromatic in diferite locuri ale mansardei, pastrand hornul vechi ca principalul element al spatiului.
Mansarda este armonios impartita in mai multe zone, astfel ca locuitul in acest spatiu este cald si confortabil. Fluiditate spatiala, obiectele „home-made”, manipularea vizuala intre diferitele domenii si intre lumina naturala si artificiala, transforma spatiul intr-un locuinta dinamica care sa raspunda corect la toate nevoile clientului.
Din cauza unui buget limitat, transformarea mansardei s-a facut bazandu-se pe reutilizarea cat mai mult a materialelor existente, amintind in acelasi timp de trecutul mansardei, dar actualizand considerabil decorul.