Trei stiluri pentru reinventarea spatiului din gradina

Cel mai important aspect in amenajarea spatiului din gradina este alegerea unor combinatii de culori potrivite, iar tendintele in materie de design interior vizeaza utilizarea a trei mixuri diferite, in functie de stilul preferat. Daca in trecut majoritatea romanilor era tentata sa adopte amenajari clasice si simpliste, in ultimii ani acestia au inceput sa acorde o atentie sporita si designului exterior, nu doar celui de interior. Mai mult, oamenii sunt mai atenti la coordonarea estetica a culorilor si a formelor folosite in amenajarea aleilor si, mai ales, a spatiului din gradina.

Deschide Galeria

Tendintele moderne in peisagistica vizeaza trecerea de la amenajarile monocrome la cele dominate de mixuri de culori, cele mai importante directii fiind nuantele pamantii, atat cele reci, cat cele calde. Pentru cei ce doresc sa se joace cu formele si sa imbine armonios trecutul cu tendintele moderne, Symmetrica, unul dintre principalii furnizori autohtoni de pavele si borduri vibropresate, recomanda crearea unor alei de acces chiar in interiorul gradinii, folosind culorile pamantii. In functie de spatiul disponibil, acestea pot fi creativ amplasate astfel incat sa contribuie la crearea unui decor unic, dominat de contururi curbate sau drepte.

                        Citeste si despre ingrijirea corecta a craciunitei                        

In plus, culorile pamantii – gri antractit, portocaliu sau rosu sunt usor de asortat atat cu elementele permanente prezente in gradina, precum si cu aspectul exterior al casei, pentru care, de cele mai multe ori, se apeleaza la culori clasice precum alb, maro sau gri. 

Persoanele curajoase, care vor sa impresioneze printr-o gradina atipica, cu un design modernist, pot alege o amenajare cu dale in culori reci, de dimensiuni mari, plin de originalitate si personalitate, cu  ajutorul carora se pot forma spatii contemporane sau chiar avangardiste. Astfel de nuante contrasteaza perfect cu verdele gradinii si confera o nota eleganta spatiului exterior.

La momentul actual, doar 10% dintre clientii Symmetrica sunt dispusi sa aleaga o combinatie de culori atipica, insa in urmatoarea perioada, influentelor de design occidentale vor schimba acest aspect, inclusiv prin prisma raportului avantajos calitate-pret. 

Citeste si despre amenajarile in stil geometric

Tendinta cu cel mai mare succes este cea care vizeaza amenajarile exterioare in culori calde, precum portocaliu. Usor de potrivit cu mediul inconjurator, culorile calde ofera un aspect clasic, atemporal, potrivit pentru pavarea aleii de acces sau a curtii locuintei. Aceste nuante ofera o nota distinctiva spatiului exterior, transformand gradina intr-un spatiu familiar, primitor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole