fbpx

Trei stiluri pentru reinventarea spatiului din gradina

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Cel mai important aspect in amenajarea spatiului din gradina este alegerea unor combinatii de culori potrivite, iar tendintele in materie de design interior vizeaza utilizarea a trei mixuri diferite, in functie de stilul preferat. Daca in trecut majoritatea romanilor era tentata sa adopte amenajari clasice si simpliste, in ultimii ani acestia au inceput sa acorde o atentie sporita si designului exterior, nu doar celui de interior. Mai mult, oamenii sunt mai atenti la coordonarea estetica a culorilor si a formelor folosite in amenajarea aleilor si, mai ales, a spatiului din gradina.

Deschide Galeria

Tendintele moderne in peisagistica vizeaza trecerea de la amenajarile monocrome la cele dominate de mixuri de culori, cele mai importante directii fiind nuantele pamantii, atat cele reci, cat cele calde. Pentru cei ce doresc sa se joace cu formele si sa imbine armonios trecutul cu tendintele moderne, Symmetrica, unul dintre principalii furnizori autohtoni de pavele si borduri vibropresate, recomanda crearea unor alei de acces chiar in interiorul gradinii, folosind culorile pamantii. In functie de spatiul disponibil, acestea pot fi creativ amplasate astfel incat sa contribuie la crearea unui decor unic, dominat de contururi curbate sau drepte.

                        Citeste si despre ingrijirea corecta a craciunitei                        

In plus, culorile pamantii – gri antractit, portocaliu sau rosu sunt usor de asortat atat cu elementele permanente prezente in gradina, precum si cu aspectul exterior al casei, pentru care, de cele mai multe ori, se apeleaza la culori clasice precum alb, maro sau gri. 

Persoanele curajoase, care vor sa impresioneze printr-o gradina atipica, cu un design modernist, pot alege o amenajare cu dale in culori reci, de dimensiuni mari, plin de originalitate si personalitate, cu  ajutorul carora se pot forma spatii contemporane sau chiar avangardiste. Astfel de nuante contrasteaza perfect cu verdele gradinii si confera o nota eleganta spatiului exterior.

La momentul actual, doar 10% dintre clientii Symmetrica sunt dispusi sa aleaga o combinatie de culori atipica, insa in urmatoarea perioada, influentelor de design occidentale vor schimba acest aspect, inclusiv prin prisma raportului avantajos calitate-pret. 

Citeste si despre amenajarile in stil geometric

Tendinta cu cel mai mare succes este cea care vizeaza amenajarile exterioare in culori calde, precum portocaliu. Usor de potrivit cu mediul inconjurator, culorile calde ofera un aspect clasic, atemporal, potrivit pentru pavarea aleii de acces sau a curtii locuintei. Aceste nuante ofera o nota distinctiva spatiului exterior, transformand gradina intr-un spatiu familiar, primitor.

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...