Trucuri si sfaturi despre draperii

In procesul decorarii unei case vine acel moment al amenajarii ferestrelor. De cele mai multe ori, intampinam dificultati in alegerea si montarea potrivita a noilor draperii. Iata cateva sfaturi utile despre draperii.

Deschide Galeria

Montarea draperiilor si mascarea defectelor

Designerii ne recomanda sa montam draperiile cat mai sus posibil. Astfel vom face ca tavanul sa para mai inalt si va alungi profilul ferestrei. Acest sfat nu se aplica in cazul tavanelor inalte si ferestrelor joase. Astfel, lungimea ideala este din tavan pana la nivelul podelei, abia atingand-o. face exceptie de aici partea de bucatarie, unde draperiile au de obicei doar marimea ferestrei sau nu exista deloc.

Despre draperii este important sa se stie ca se va cumpara suficient material astfel incat sa para cat mai pline. Astfel, draperiile finisate ar trebui sa aibe de doua ori si jumatate lungimea ferestrei. Daca veti opta pentru catifea, designerii recomanda sa folositi chiar si de trei ori lungimea initiala. 

In procesul de montare a draperiilor, acordati importanta si obiectelor cu care le veti prinde de tavan sau perete. Pastrati proportiile in ceea ce priveste tijele sau sinele pe care vor fi fixate noile draperii. Draperiile mari si groase necesita cleme solide si rezistente si o galerie pe masura camerei si a decorului adoptat. 

Daca nu v-ati gandit pana acum, draperiile va pot ajuta sa mascati anumite defecte ale ferestrelor sau ce tin de designul camerei. Ideea de verticalitate poate fi realizata prin draperii inalte, din tavan pana in podea, dupa cum am mentionat mai sus, insa ce putem face pentru tavanele inalte? Ideea de baza pentru astfel de variante este sa alegem draperii care sa aiba structura pe orizontala si eventual un model care sa-i confere mai mult volum in parti. 

Sursa foto: myhomeideas.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole