Oreganoul este un condiment mediteranean, specific intregului bazin al acestei mari si este extrem de popular in intraga lume, fiind folosit la pizza, sosuri, paste, fripturi, salate si o sumedenie de alte mancaruri reci sau gatite.

Grecii antici credeau ca daca te vei freca cu oregano pe tot corpul, in noaptea respectiva iti vei visa viitoare sotie sau viitorul sot. Nu putem spune ca acest lucru este adevarat, dar este o legenda frumoasa care merita a fi data mai departe.

Oreganoul este atat de folosit in mancarurile de zi cu zi, tocmai pentru ca are un gust aparte, care scoate in evidenta si gustul celorlalte ingrediente prezente in acelasi preparat.

Cresterea acestei plante nu este un proces dificil, iar tocmai de aceea, daca si tie iti place oreganoul la fel de mult cum ne place noua, ar trebui sa incerci sa il cresti la tine acasa. Spatiul nu este o problema, acesta putand fi crescut atat in casa, cat si in gradina, fie ca stai la apartament sau la curte.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Ai nevoie de o tava lata si destul de mare pe care trebuie sa o acoperi cu pamant bine fertilizat, pentru a te asigura ca oreganoul va creste in conditii optime. Odata ce ai pamantul in tava, trebuie sa pui semintele in lung si in lat, mai des sau mai rar, in functie de productia pe care vrei sa o ai.

Aceasta tava cu pamant trebuie bine udata, pentru a asigura un mediu umed si propice pentru germinarea semintelor de oregano. Odata asigurata umiditatea, tava trebuie acoperita cu un suport transparent care sa asigure o umiditate constanta si o buna luminozitate pe intreaga perioada de germinare.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Dupa prima saptamana, primele plante de oregano vor iesi din pamant, iar atunci poti inlatura suportul sau capacul de deasupra si sa astepti sa creasca din ce in ce mai mare! De acum incolo, vei avea oregano proaspat in fiecare zi pe care il vei putea folosi in toate tipurile de mancare!

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!