Alunii sunt acei pomi fructiferi care in foarte multe parti ale tarii sunt extrem de rari, dar foarte apreciati. Popularitatea acestor pomi este data de gustul delicios al alunelor si de efectele benefice asupra sanatatii, daca fructele sunt consumate in cantitati moderate si in acelasi timp, alunii sunt foarte usor de crescut, ceea ce ii face sa fie foarte populari in zonele tarii in care acestia se planteaza in mod frecvent.

Avand in vedere usurinta cu care se planteaza si se cresc acesti pomi, orice gradina ar trebui sa aiba un astfel de arbore fructifer, datorita frumusetii lui si a gustului delicios pe care il au alunele crescute in propria ta livada.

Alunilor le plac foarte mult zonele umbroase si de aceea sunt regasiti de cele mai multe ori la marginea padurilor, langa albiile raurilor mici si chiar in paduri, bine ascunsi la umbra unor arbori mai mari.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Pentru a planta aluni, nu ai nevoie de un sol foarte fertil, dar va trebui sa alegi o zona umbraosa din curte, deoarece acestora nu le prieste lumina directa.

Va trebui sa sapi o groapa in forma givechiului in care vine puietul de alun, dar mai larga in diametru cu aproximativ 5 cm, dupa care sa scoti alunul din ghiveci si sa il plantezi in pamant. Este indicat sa folosesti o lopata speciala pentru plantat, deoarece procesul va fi mai simplu astfel.

Odata introdus in pamant, radacina alunului, impreuna cu pamantul din ghiveciul in care s-a aflat, trebuie acoperite cumplet cu pamantul proaspat scos pentru a crea groapa. Calca bine zona din jurul alunului pentru a te asigura ca nu sunt zone de aer inauntru, deoarece acestea vor usa radacina, dupa care incepe sa uzi alunul din abudenta.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Un alt procedeu recomandat, este sa tai cam 20 de cm din alun, pentru a-I asigura o crestere mai sanatoasa, care va dezvolta radacini mai puternice.

Pe parcursul urmatoarelor zile, uda alunul regulat, iar in cel mai scurt timp, vei consta ca acesta s-a prins si va creste mare si frumos, oferind alune pentru toata familia, dar si pentru veveritele care vor da tarcoale in jurul curtii tale.

Citește si: Petunia, o floare care iti coloreaza zilele de vara

Sursa Foto: TreesOnline.co.uk

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!