Cum se planteaza floarea soarelui? (VIDEO)

Floarea soarelui este una dintre cele mai prezente plante pe campiile din Romania, iar acest lucru nu este deloc surprinzator, avand in vedere frumusetea acestor flori si numeroasele scopuri la care sunt folosite.

Deschide Galeria

Plantarea florii soarelui este un procedeu extrem de simplu, iar rezultatele sunt foarte satisfactoare, considerand viteza de crestere si gradul ridicat de independenta pe care il au aceste plante, ele neavand nevoie de aproape nici o ingrijire.

Intr-un sol foarte fertil si cu o buna expunere la soare, aceste plante pot ajunge la peste 2 m in aproximativ 6 luni, iar un capat de floarea soarelui poate oferi pana la 2.000 de seminte.

Floarea soarelui este o planta care isi merita numele, deoarece se va misca pe intreaga durata a zilei, orientandu-se inspre soare.

Din plantatiile de floare soarelui se realizeaza ulei de gatit, seminte si bio diesel. Alte avantaje cu care vine o astfel de plantatie se regasesc prin faptul ca atrag numeroase insecte si pasari foarte frumoase, iar cand vine vorba de insectele nedorite, cum ar fi furnicile sau gandaci care pot afecta alte legume din gradina ta, floarea soarelui are rolul de a le atrage inspre ea, scapandu-ti astfel celelalte culturi de la distrugere.

Fiind o planta atat de atragatoare din punct de vedere estetic si extrem de usor de crescut, acesta se poate transforma intr-un placut proiect de familie. Cumpara cateva pungi cu seminte pentru plantat si alege un loc la tine in gradina unde sa plantezi cu intreaga familie.

Arunca semintele intr-un sol fertil, foarte bine fragmentat, uda bine pamantul la inceput, iar tu si familia ta va veti bucura de o cultura care va creste foarte rapid cu o productivitate foarte mare si numeroase alte efecte benefice, atat pentru tine, cat si pentru mediu!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole