Fructele Goji au cucerit intreaga lume prin multiplele beneficii aduse sanatatii noastre si fiind xtrem de bogate in antioxidanti, aceste mici fructe, pe care de regula le gasim uscate, devin din ce in ce mai populare pe zi ce trece.

Goji este denumirea data pentru catina chinezeasca si este un fruct mic, in forma de stafida, de culoare rosie si se gasesc in aproape orice magazin de produse naturiste de la noi din tara.

Plantarea tufelor de Goji nu este un proces extrem de dificil, iar aceste fructe au un climat propice chiar si la noi in tara, unde pot creste in conditii foarte bune si chiar optime. Ai nevoie de un sol destul de fertil, pe care trebuie sa il amesteci cu ingrasamant natural in prealabil, dupa care se poate planta cu usurinta mica tufa de Goji.

Aceste tufe vor veni in pungulite vidate si cu radacinile fixate in pamant, separate unele de altele, iar in momentul in care le scoti trebuie sa ai grija ca acestea sa fie prinse de pamant, nu direct de tulpina, deoarece risti sa scoti planta din sol si sa ii rupi radacinile.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

In prima faza, tufele Goji se planteaza in galesti de aproximativ 10 l de pamant si avand in vedere ca sunt niste fructe atat de gustoase, trebuie sa te asiguri ca nu vor veni pasari, iepuri sau alte rozatoare la ele, deoarece le vor manca fara ezitare.

Tufele de Goji trebuie ingradite daca te decizi sa le plantezi afara si trebui sa alegi un loc foarte insorit de la tine din gradina, pentru a putea creste in conditii cat mai bune si pentru a avea o productivitate cat mai ridicata in ceea ce priveste numarul de fructe.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Fiind sanatoase, delicioase si foarte simplu de crescut, tufele de Goji reprezinta o alternativa foarte buna de a creste fructe sanatoase chiar la tine in gradina!

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!