Cum se planteaza lalelele? (VIDEO)

Lalelele, aceste flori extrem de pasionale si romantice, care starnesc bucurie la fiecare privire, sunt unele dintre florile care nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta. Fiind extrem de usor de plantat, crescut si intretinut, nu exista motive suficient de bune pentru a nu planta un asemenea “festin vizual” la tine acasa.

Deschide Galeria

Aceasta floarea este una deloc pretentioasa, iar avantajele cu care vine, odata plantata la tine in gradina, te vor convinge ca lalelele trebuie sa aiba un loc special dedicat in gospodaria ta, nu doar in sufletul tau sau al persoanei iubite.

Lalelele pot fi plantate de la stadiul de bulbi, iar singurul lucru la care trebuie sa ai grija este ca veveritele sau anumite insecte sa nu ajunga la acestia. Nu ai nevoie de un sol foarte fertil si de aceea laleaua este o planta populara pentru majoritatea curtilor si gradinilor.

Pentru a proteja bulbii de veverite, este suficient sa pui o plasa de sarma peste ei, la 10-12 cm in pamant, iar pentru a preveni aparitia insectelor daunatoare plantei, poti cumpara orice fel de insecticid de la magazinele specializate.

Pe langa forma si culorile extrem de expresive in care vin lalele, faptul ca acestea au si un tip de bulbi care revin anual fara a necesita o noua plantare, ofera un avantaj in plus in fata altor flori din gradina ta pentru care procesul de plantare trebuie repetat anual. Avand traditie, aspect si sarm, lalelele vor ajunge in scurt timp sa fie vedetele gradinii tale.

Dupa ce ai plantat bulbii in pamantul suficient de bine fertilizat (acest aspect este optional), nu iti ramane decat sa uzi bulbii foarte bine si sa te mai uiti ocazional sa vezi daca nu cumva si-au facut aparitia veveritele, incercand sa scoata bulbii din sol.

Este chiar atat de simplu sa plantezi lalele incat nu vedem un motiv anume pentru care aceasta floare minunata ar trebui sa lipseasca din gradina ta.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole