Cum se planteaza menta? (VIDEO)

Menta, una dintre cele mai utilizate plante pentru bauturi racoritoare, salate de fructe si diverse alte mancaruri este exact genul pe care o poti planta cu foarte mare usurinta, chiar daca stai la casa sau la apartament.

Deschide Galeria

Primul lucru de care ai nevoie pentru a incepe sa plantezi menta este un ghiveci, destul de voluminos, deoarece aici isi va “petrece” majoritatea timpului.

Chiar daca o plantezi de la stadiul de seminte sau cumperi o planta direct de la o florarie sau un magazin specializat, trebuie sa stii ca menta trebuie bine udata, mai ales la inceput, dupa care va creste de la sine.

Motivul pentru care trebuie sa iei un ghiveci destul de mare este dat de faptul ca menta se raspandeste foarte rapid, iar radacinile ei au tendinta de a acapara toate plantele invecinate si se poate strecura chiar printre pietre, borduri sau pavajele casei tale.

Daca doresti sa o plantezi in pamant, cel mai indicat este sa o lasi tot in ghiveci si sa plantezi tot ghiveciul direct in sol. Menta se va simti excelent in acest mediu, iar ghiveciul va impiedica raspandirea necontrolata a radacinilor sale, lasand-o sa creasca mare si frumoasa.

A planta menta in apartament este o idee excelenta, deoarece camera va mirosi excelent, a prospetime si a menta, evident!

Odata crescuta, nu iti ramane decat sa tai ocazional bucati din planta si te vei putea bucura de menta racoritoare in orice situatie. Practica, utila, delicioasa si extrem de sanatoasa, menta iti ofera toate avantajele pentru a o planta si nu ai niciun motiv sa nu faci acest lucru, mai ales daca esti un mic gradinar in devenire.

Noi iti dorim sa cresti cat mai multa menta, iar prietenii tai vor fi mereu intampinati de un miros superb, de fiecare data cand vin la tine acasa.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole