Cum se planteaza morcovii? (VIDEO)

Morcovii sunt o leguma usor de plantat si foarte usor de crescut. Avand in vedere ca rezultatele plantarii unor morcovi se vad imediat, intregul proces va fi unul foarte placut si plin de satisfactie pentru orice gradinar, incepator sau experimentat.

Deschide Galeria

Cel mai simplu mod de a planta morcovi este de a cumpara morcovii in sine de la magazin, dupa care sa fie taiati si replantati.

Primul pas este sa iei morcovul si sa il tai la 3-4 cm distanta fata de capatul infrunzit al acestuia. Dupa ce ai taiat morcovul, taie si frunzele pana raman la o inaltime de 1-2 cm, pentru ca noua planta sa aiba energia necesara pentru a creste.

Odata taiat morcovul si frunzele, asigura-te ca partea taiata este dreapta, deoarece va fi mai usor de plantat in pamant, odata ce va face radacini. Dupa ce te-ai asigurat ca ai indeplinit primii pasi, ia 4 scobitori si infige-le incet in morcovi, pentru a crea un sistem ca sa tine noua planta intr-un pahar cu apa.

Scobitorile vor face ca morcovul sa stea in apa din pahar, fara a fi complet scufundat in acesta. La finalizarea acestui procedeu, nu iti ramane decat sa astepti ca noua planta sa faca radacini, in aproximativ 2 saptamani, dupa care poti planta morcovul direct in pamant, iar el va da nastere unei plante noi, frumoase si sanatoase.

Acum vei avea morcovi proaspeti la dispozitia ta, pentru a-i folosi in ciorbe,in salate sau pur si simplu pentru a-i manca cruzi, cand simti nevoia de o doza consistenta de vitamina A.

Gradina ta va fi un loc mult mai frumos, iar portocaliul morcovilor te va face sa plantezi cat mai multe legume colorate, care sa ofere gradinii si curtii tale un aspect de vis si de admirat. Pas cu pas te vei transforma intr-un gradinar experimentat si asteptam sa ne trimiti si nou pozele cu gradina ta, plina de morcovi si de alte legume gustoase!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole