Cum se planteaza orezul? (VIDEO)

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente de catre romani si fiind atat de uzual in alimentatia noastra, aproape ca niciodata nu ne punem intrebarea: “Cum creste orezul?”. Aceasta planta este specifica Asiei de sud si de sud-est, cel mai mare producator de orez din lume fiind China.


Deschide Galeria

Boabele de orez au nevoie de conditii speciale pentru a creste, dar daca aceste conditii sunt indeplinite, poti creste orez chiar si la tine acasa. Chiar daca nu iti va servi la foarte multe mese, avand nevoie de culturi intregi pentru a avea o productie considerabila, orezul este o planta extrem de estetica, iar daca o vei planta la tine acasa, vei avea ocazia sa mananci orez proaspat crescut chiar la tine in gradina.

Orezul are nevoie de foarte multa apa pentru a creste, acesta fiind cultivat in campuri mlastinoase, irigate in mod constant. Aceasta planta creste practic in noroi si are nevoie de multa apa pe tot parcursul vietii.

Pentru a planta orez la tine acasa, ai nevoie de un ghiveci foarte mare sau o galeata pe masura, care sa nu aiba gauri pe partea din jos, nepermitand astfel apei sa se scurga vreodata din recipientul in care a fost pusa planta.

Odata plantate boabele de orez intr-o galeata sau un ghiveci fara gauri de scurgere, sigura-te ca vor fi mereu apromximativ 3-4 cm de apa peste nivelul pamantului. Daca doresti sa plantezi orezul direct de la stadiul de planta in crestere, aceasta trebuie introdusa intr-un sol cu mult namol, iar radacinile plantei trebuie fixate direct sub apa.

Cresterea orezului este un proces destul de dificil daca iti doresti sa faci acest lucru la scara larga, deoarece vei umbla mereu prin noroi si mocirla pana la genunchi, de la un rand la altul, verificand sau culegand fiecare planta de orez.

Nu recomandam neaparat cresterea orezului pentru alimentatie, ci pentru aspectul foarte placut al plantei, dar daca aceasta este si productiva, o poti considera un bonus pentru activitatea ta de gradinarit.

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...