Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente de catre romani si fiind atat de uzual in alimentatia noastra, aproape ca niciodata nu ne punem intrebarea: “Cum creste orezul?”. Aceasta planta este specifica Asiei de sud si de sud-est, cel mai mare producator de orez din lume fiind China.

Boabele de orez au nevoie de conditii speciale pentru a creste, dar daca aceste conditii sunt indeplinite, poti creste orez chiar si la tine acasa. Chiar daca nu iti va servi la foarte multe mese, avand nevoie de culturi intregi pentru a avea o productie considerabila, orezul este o planta extrem de estetica, iar daca o vei planta la tine acasa, vei avea ocazia sa mananci orez proaspat crescut chiar la tine in gradina.

Orezul are nevoie de foarte multa apa pentru a creste, acesta fiind cultivat in campuri mlastinoase, irigate in mod constant. Aceasta planta creste practic in noroi si are nevoie de multa apa pe tot parcursul vietii.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Pentru a planta orez la tine acasa, ai nevoie de un ghiveci foarte mare sau o galeata pe masura, care sa nu aiba gauri pe partea din jos, nepermitand astfel apei sa se scurga vreodata din recipientul in care a fost pusa planta.

Odata plantate boabele de orez intr-o galeata sau un ghiveci fara gauri de scurgere, sigura-te ca vor fi mereu apromximativ 3-4 cm de apa peste nivelul pamantului. Daca doresti sa plantezi orezul direct de la stadiul de planta in crestere, aceasta trebuie introdusa intr-un sol cu mult namol, iar radacinile plantei trebuie fixate direct sub apa.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Cresterea orezului este un proces destul de dificil daca iti doresti sa faci acest lucru la scara larga, deoarece vei umbla mereu prin noroi si mocirla pana la genunchi, de la un rand la altul, verificand sau culegand fiecare planta de orez.

Nu recomandam neaparat cresterea orezului pentru alimentatie, ci pentru aspectul foarte placut al plantei, dar daca aceasta este si productiva, o poti considera un bonus pentru activitatea ta de gradinarit.

Citește si: Petunia, o floare care iti coloreaza zilele de vara
Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!