fbpx

Cum se planteaza orezul? (VIDEO)

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente de catre romani si fiind atat de uzual in alimentatia noastra, aproape ca niciodata nu ne punem intrebarea: “Cum creste orezul?”. Aceasta planta este specifica Asiei de sud si de sud-est, cel mai mare producator de orez din lume fiind China.

Deschide Galeria

Boabele de orez au nevoie de conditii speciale pentru a creste, dar daca aceste conditii sunt indeplinite, poti creste orez chiar si la tine acasa. Chiar daca nu iti va servi la foarte multe mese, avand nevoie de culturi intregi pentru a avea o productie considerabila, orezul este o planta extrem de estetica, iar daca o vei planta la tine acasa, vei avea ocazia sa mananci orez proaspat crescut chiar la tine in gradina.

Orezul are nevoie de foarte multa apa pentru a creste, acesta fiind cultivat in campuri mlastinoase, irigate in mod constant. Aceasta planta creste practic in noroi si are nevoie de multa apa pe tot parcursul vietii.

Pentru a planta orez la tine acasa, ai nevoie de un ghiveci foarte mare sau o galeata pe masura, care sa nu aiba gauri pe partea din jos, nepermitand astfel apei sa se scurga vreodata din recipientul in care a fost pusa planta.

Odata plantate boabele de orez intr-o galeata sau un ghiveci fara gauri de scurgere, sigura-te ca vor fi mereu apromximativ 3-4 cm de apa peste nivelul pamantului. Daca doresti sa plantezi orezul direct de la stadiul de planta in crestere, aceasta trebuie introdusa intr-un sol cu mult namol, iar radacinile plantei trebuie fixate direct sub apa.

Cresterea orezului este un proces destul de dificil daca iti doresti sa faci acest lucru la scara larga, deoarece vei umbla mereu prin noroi si mocirla pana la genunchi, de la un rand la altul, verificand sau culegand fiecare planta de orez.

Nu recomandam neaparat cresterea orezului pentru alimentatie, ci pentru aspectul foarte placut al plantei, dar daca aceasta este si productiva, o poti considera un bonus pentru activitatea ta de gradinarit.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...