TUTORIAL: Cum se planteaza rosiile – tomatele? (VIDEO)

Cand vine vorba de plantarea unor legume in gradina, rosiile (tomatele) sunt printre cele mai populare alegeri pentru orice gradinar, incepator sau experimentat, deoarece nu sunt foarte greu de crescut, iar gustul rosiilor crescute cu atentie in propria gradina nu se compara cu cel al tomatelor cumparate de la magazin.


Deschide Galeria

Pentru plantarea rosiilor nu vei avea nevoie de foarte multe lucruri, insa primul lucru pe care trebuie sa il faci, fiind un factor esential in cresterea optima a acestor legume, este crearea unui sol fertil in care urmeaza sa plantezi tomatele.

Rosiile pot fi plantate in ghivece, direct in pamant, in paturi ridicate si sunt printre putinele plante cae pot fi introdus in pamant la o adancime foarte mare. Odata ce ai ales un sol foarte fertil sau ai pus mult ingrasamant natural in locul in care vei sa plantezi rosiile, nu iti ramane decat sa te decizi asupra tipului de tomata pe care il doresti.

Avand in vedere ca trebuie sa ai rosii si pentru bulion si pentru masa si pentru muraturi, indicat ar fi sa plantezi mai multe tipuri de tomate la inceput pentru a vedea care soi creste cel mai bine la tine in gradina.

Dupa ce ai sapat groapa si ai introdus planta in pamant, aplica niste fertilizator organic si uda din abundenta. In primele 10 zile de la plantare trebuie sa uzi planta pentru a te asigura ca aceasta se va prinde si va creste in conditii foarte bune.

In cazul in care ai udat prea mult plantele, vei vedea ca frunzele se vor lasa putin in jos, iar daca le-ai udat prea putin, vei observa ca pamantul din jurul lor este uscat, situatie in care trebuie sa le mai pui apa.

Ultimul lucru pe care mai trebuie sa il faci, inainte de a te bucura de roadele muncii tale, este sa amplasezi un suport metalic in care sa creasca planta, pentru a nu se lasa de la greutatea rosiilor.

Sursa Foto: Pinterest

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...