TUTORIAL: Cum se planteaza un cactus? (VIDEO)

Cactusii, aceste plante minunate care vin intr-o varietate extrem de larga de marimi si forme, care au un aspect inedit si ies mereu in evidenta in dauna altor plante, sunt foarte usor de plantat, crescut si intretinut si iti recomandam cu mare drag sa plantezi chiar acum un cactus la tine acasa, in gradina sau in apartament.

Deschide Galeria

Aceste plante sunt usor de intretinut, avand nevoie de apa si de lumina soarelui pe timpul verii, iar iarna trebuie sa ii feresti de frig, invelindu-i sau introducandu-i inapoi in casa pentru a fi protejati de vant si temperaturi scazute.

Orice cactus arata intr-un mod unic, iar adesea cresc in forme neregulate, unele soiuri atingand inaltimi de pana la 25 de metri, avand o durata de viata e aproximativ 250 de ani, iar altii pot ramane la o inaltime foarte mica, de doar 2 centimetri.

Plantarea unui cactus se realizeaza prin taierea unei portiuni dintr-un alt cactus, pe care va trebui sa o lasi 2-3 zile pana ce “rana” se va usca bine. Odata uscata zona in care a fost taiata, aceasta poate fi introdusa intr-un ghiveci sau direct in pamant, dupa care trebuie udata bine, iar in aproximativ 2 saptamani, radacini mici vor din zona taieturii efectuate.

In aproximativ o luna se vor vedea si primele semne de crestere, atat la noul cactus, dar si la cel vechi, care va avea o noua crestere din zona in care s-a realizat taierea.

Pamantul pentru cactusi trebuie sa fie unul cu o scurgere foarte buna, acestia preferand un sol nisipos, deoarece se faciliteaza scurgerea apei intr-un mod eficient. Pentru a sti cand trebuie udati cactusii, nu trebuie decat sa verifici ocazional cu degetul umiditatea pamantului, iar cactusul va creste astfel in conditii optime.

Dupa primul an, te poti astepta la cele mai atragatoare flori venite din partea cactusilor, care sunt de o frumusete rara, iar daca te decizi asupra plantarii unui cactus fructifer, vei avea si niste fructe extrem de gustoase de care te poti bucura oricand.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole