fbpx

TUTORIAL: Cum se planteaza un cocotier? (VIDEO)

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cocotierul este un arbore exotic, din zona tropicala, care face parte din familia palmierilor, ajungand la inaltimi de aproximativ 40-50 m si avand ca fructe nucile de cocos pe care cu totii le indragim, de fiecare data cand avem ocazia, crude sau in prajituri, in bauturi racoritoare sau in inghetate.

Deschide Galeria

Nuca de cocos este un fruct exotic, care la noi in tara se gaseste in orice hypermarket, dar care nu poate fi gasit in livezile din Romania, datorita conditiilor de care are nevoie, care se regasesc cu precadere in zonele tropicale.

Desi nu poate fi crescut la noi in tara, in conditii optime, acesta poate fi crescut ca un arbore ornamental, care cu greu va da fructe, avdn in vedere ca nu va beneficia de caldura si soare pe intreaga durata a anului.

Cu toate acestea, a creste un cocotier, plecand de la o nuca de cocos cumparata din magazin, poate fi un proces extrem de placut pentru tine si pentru intreaga familie.

Alege din magazin o nuca de cocos care sa aiba cat mai multa apa in ea, dupa care sa te asiguri ca niciuna dintre cele 3 gauri astupate (numite si “ochi”) nu este fisurata sau nu a fost gaurita in prealabil.

Dupa aceea, ia o galeata si un bolovan si umple cu apa calda intreaga galeata. Apa calda va accelera procesul de germinare, iar bolovanul va tine nuca de cocos pe fundul galetii pentru a fi complet acoperita in apa.

La 24 de ore poti scoate nuca de cocos si sa o introduci intr-o punga care se inchide ermetic, dupa care sa torni niste apa in punga si sa o inchizi bine, pentru ca aerul sa nu poate intra. Asigura-te ca nuca de cocos este asezata cu cei trei ochi in sus, pune punga ermetica intr-un bol si aseaza-o intr-un loc calduros.

Dupa primele 10 zile vei vedea ca nuca de cocos a incoltit, iar la aproximativ o luna distanta, aceasta va avea deja o radacina destul de mare, care va fi gata pentru plantare. Fiind un proces interesant, care implica un fruct exotic, nu ai niciun motiv pentru a nu incerca sa cresti un cocotier la tine in gradina, chiar daca acesta va fi doar cu rol decorativ.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...