Plantarea unui piersic este foarte similara cu plantarea caisului si a altor pomi fructiferi, dar are cateva particularitati de care trebuie sa tii cont daca vrei ca noul tau pom sa fie extrem de roditor in piersici gustoase.

Ne plac piersicile! Poate putin prea mult si acesta este motivul pentru care credem ca oricine locuieste intr-o zona calduroasa, ar trebui sa planteze cel putin 1-2 piersici in curtea sa, iar in cazul in care exista un spatiu mai generos la dispozitie, cu cat mai multi piersici, cu atat mai bine!

Primul lucru pe care trebuie sa il asiguri unui astfel de pom este lumina naturala. Piersicii au nevoie de mult soare pentru a se dezvolta in conditii optime, asadar va trebui sa ii plantezi in acele zone din curte unde soarele bate in majoritatea orelor din zi.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Odata ce ai ales locul, trebui sa sapi o groapa de aproximativ 40 cm adancime cu un diametru de aceeasi dimensiune. Introdu in groapa sapata piersicul si acopera-l bine cu pamant, si asigura-te ca inclusiv solul din ghiveciul initial este acoperit si el.

Adauga ingrasamant natural si apoi incepe sa-l uzi din abundenta. Piersicii vor avea nevoie de multa apa in primele saptamani de la plantare. Dupa ce ai udat bine pamantul, pune niste paie sau fan in jurul pomului, deoarece in acest mod se va asigura mentinerea umiditatii la un nivel foarte bun, dupa care poti sa mai uzi din nou pomul.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

In cazul in care locuiesti in mediul rural, este indicat sa pui o protectie in jurul trunchiului, pentru a-l feri de iepuri. Aceste rozatoare de talie medie vor manca totul, distrugand astfel orice pom proaspat plantat.

Nu iti mai ramane decat sa tai ramurile care sunt crescute in interior sau pe cele uscate si acum poti astepta linistit ca piersicul tau sa inceapa sa faca fructele delicioase pe care le astepti cu mare drag.

Spor la plantat!

Citește si: Petunia, o floare care iti coloreaza zilele de vara
Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!