Pomeloul este cel mai mare fruct dintre toate citricele, intrecand dimensiunile unei mandarine, clementine, lamai, portocale si chiar pe cele ale unui grapefruit. Este atat de mare datorita modificarilor genetice la care a fost supus, pentru a putea hrani o mai mare parte a populatiei, fiind un fruct originar sin Asia de Sud-Est.

Avand in vedere gustul lui extrem de bun, dulce-amarui si luand in considerare faptul ca este foarte indicat pentru cei care vor sa tina diete, deoarece organismul arde mai multe calorii digerand fructul de pomelo, decat primeste de la acesta.

Plantarea unui pom de pomelo nu este deloc dificila si difera foarte putin fata de plantarea altor citrice de la stadiul de sambure.

Samburii de pomelor trebuie pusi in ghivece mici si bagati in pamant la aproximativ un centimetru distanta, dupa care trebuie bine udati si lasati la germinat. Un proces extrem de simplu, dar care va dura in jur de 2-3 saptamani maximum, dupa care vei vedea cum incep sa incolteasca primi samburi.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Odata ce va creste in inaltime pomul de pomelo, acesta trebuie mutat intr-un ghiveci mai mare, deoarece dimensiunile la care poate ajunge acesta sunt destul de impresionante.

Cresterea unui pomelo nu este dificila deloc, iar daca esti un gradinar, incepator sau experimentat, nu ar strica sa incerci un proiect nou si inedit, pentru a-l adauga in apanajul tau de gradinarit.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Pomeloul poate creste foarte bine si in zonele sudice ale Romaniei, dar iarna va trebui acoperit pentru a fi ferit de inghet sau daca nu are o dimensiune foarte mare, poate fi bagat in casa, in cel mai luminat si inalt loc pe care il ai la dispozitie.

Speram ca si tie iti place fructul de pomelo la fel de mult cum ne place si noua si daca te vei apuca de plantat, asteptam cu mare drag pozele si videourile de la tine, privind intregul proces de plantare si de crestere a acestui pom exotic.

Citește si: Petunia, o floare care iti coloreaza zilele de vara
Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!