Stejarii, alaturi de nuci, sunt printre cei mai grandiosi arbori care cresc la noi in tara si sunt o reala placere de admirat, ori de cate ori dam peste ei in padure sau in zone unde ne asteptam mai putin, cum ar fi campurile sau zonele foarte mlastionase.

Cum se planteaza un stejar, de la stadiul de ghinda (VIDEO)
Plantarea unui stejar este un proces de durata, iar daca iti doresti sa ai un asemenea arbore minunat la tine in curte, trebuie sa te asiguri ca ai spatiul necesar, acestia ajungand la dimensiuni impresionante.

Pentru a planta un stejar, plecand de la stadiul de ghinda, trebuie sa aduni cat mai multe ghinde si sa le pui intr-o punga vidata, alaturi de mai multe servetele umede. Aceasta punga vidata trebuie tinuta intr-un spatiu calduros, deoarece caldura si umiditatea crescuta vor incuraja germinarea rapida a ghindelor.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

In aproximativ 3 saptamani, ghindele ar trebui sa germineze, dar e foarte important sa pui cat mai multe exemplare la germinat, deoarece nu toate se vor prinde.

Odata ce au germinat, trebuie introduse cam la 2-3 cm in pamant, intr-un ghiveci, dupa care trebuie udat foarte bine, cel putin in primele zile. Pe parcurs, cand noul arbore va iesi si frunzele vor fi din ce in ce mai mari, trebuie sa muti acest puiet de stejar intr-un ghiveci si mai mare, pana cand acesta va fi gata de plantat direct in pamant.

 

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Time-lapse: De la ghinda la stejar, in 8 luni

 

Citește si: Petunia, o floare care iti coloreaza zilele de vara

Nu uita sa uzi stejarii in abundenta, deoarece acesti arbori au nevoie de foarte multa apa. Stejarii pot trai sute de ani si tocmai de aceea este recomandat sa plantezi un asemenea arobore, deoarece vei lasa ceva in urma, o mostenire pentru copiii, nepotii si stranepotii tai, in acelasi timp ajutand si mediul inconjurator.

Stejarii sunt printre cei mai impunatori arbori din Romania, iar daca iti doresti sa faci un lucru maret, atunci planteaza un stejar si nu vei regreta!

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!