Varza de Bruxelles este o leguma care de foarte mult timp si-a facut aparitia in dieta romanilor si de aceea nu mai este considerata ca acea leguma aproape exotica, care nu se planta si nu se crestea la noi in tara.

Avand in vedere ca Romania este un mediu extrem de propice pentru aceasta varza mica si gustoasa, daca ai o gradina in jurul casei, varza de Bruxelles este printre cele mai usoare legume de plantat si de crescut.

Partea cea mai buna in ceea ce priveste varza de Bruxelles este faptul ca nu ai nevoie de un spatiu foarte mare in gradina, iar aceasta poate creste in aproximativ orice tip de sol, care are totusi putin ingrasamant natural in el.

Primul pas in plantarea verzei de Bruxelles este tasarea pamantului binisor, cu ajutorul unei greble, pentru a crea cadrul in care urmeaza sa fie introdusa in sol micuta planta. Fixeaza fiecare planta cam la o jumatate de metru fata de cealalta pentru a te asigura ca nu se vor “bate” pentru apa si nutrienti.

Citește si: Plantarea de toamna a pomilor fructiferi – 8 sfaturi pentru plantari eficiente

Scoate planta din ghiveci si pune-o in pamant intr-o groapa destuld e superficiala, sapata cu mana. Odata pusa in pamant, varza de Bruxelles trebuie acoperita cu pamantul in exces, ramas de la saparea gropii, aceasta fiind acoperita inclusiv peste pamantul din ghiveciul in care a venit.

Citește si: Iarba de pampas – Regina plantelor decorative

Acum ca ai micile verze in pamant, nu iti ramane decat sa le uzi din abundenta si sa te asiguri ca vei repeta procedeul acesta final in urmatoarele zile, pana cand aceasta planta va incepe sa creasca in inaltime.

Varza de Bruxelles este o leguma extrem de delicioasa si poate fi folosita in foarte multe mancaruri gatite, ciorbe sau salate si fiind si usor de crescut, nu ne ramane decat sa iti uram spor la plantat!

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!