Udarea mușcatelor din ghivecele din curte: lucruri mai puțin știute

Mușcatele sunt flori populare, apreciate pentru culorile lor vii și parfumul delicat. Pentru a le menține sănătoase și înflorite pe tot parcursul verii, este important să le udați corect.

Iată câteva lucruri mai puțin știute despre udarea mușcatelor din ghivecele din curte:

Cât de des trebuie udate mușcatele?

Frecvența udării mușcatelor depinde de o serie de factori, cum ar fi vremea, dimensiunea ghiveciului, tipul de sol și cantitatea de lumină solară pe care o primesc florile.

Regula generală este să udați mușcatele atunci când solul din jurul bazei plantei se simte uscat la atingere. Vara, mușcatele pot avea nevoie de udare zilnică, mai ales dacă vremea este caldă și uscată. Iarna, este posibil să fie suficient să le udați o dată sau de două ori pe săptămână.

Când trebuie udate mușcatele?

Cel mai bun moment pentru a uda mușcatele este dimineața devreme. Acest lucru le va da timp să absoarbă apa înainte de căldura zilei, care poate provoca evaporarea rapidă a apei.

Evitați udarea mușcatelor seara târziu. Acest lucru poate favoriza apariția bolilor fungice.

Câtă apă trebuie folosită la udarea mușcatelor?

Nu udați excesiv mușcatele. Acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor. Trebuie să udați mușcatele până când apa se scurge din găurile de scurgere din ghiveci. Asigurați-vă că ghiveciul are găuri de scurgere pentru a permite excesului de apă să se scurgă.

Sfaturi suplimentare pentru udarea mușcatelor:

Folosiți apă la temperatura camerei. Apa rece poate șoca planta. Puteți uda mușcatele manual, cu un furtun sau cu un sistem de irigare prin picurare. Mulcirea solului din jurul bazei plantei poate ajuta la menținerea umidității solului și la reducerea evaporării apei. Fertilizați mușcatele regulat cu un îngrășământ lichid pentru flori. Acest lucru le va ajuta să înflorească abundent.

Urmând aceste sfaturi simple, vă veți asigura că mușcatele dumneavoastră din ghivecele din curte vor fi sănătoase și înflorite pe tot parcursul verii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole