Un apartament care cucereste prin ideile simple si practice

Pentru astazi, sursa noastra de inspiratie este un apartament mic, amenajat cu bun-gust la mansarda. Ne-a placut cum a fost gandit spatiul si credem ca si tu poti gasi surse de inspiratie daca planuiesti sa amenajezi o locuinta cu o suprafata mica.

Deschide Galeria

Minimalismul este cuvantul cheie pentru aceasta amenajare. Designerul a mizat pe solutii simple, dar de efect pentru a pune in valoare functiunile spatiului. Configuratia acestui apartament ar putea intra la categoria un apartament cu o camera, desi exista amenajata si o zona de dormit dupa cum vei putea observa si in imaginile din galeria de mai sus.

Desi exista integrate 2 functiuni in aceeasi incapere, spatiul respira si nu este sufocat cu mobilier. Texturile si accentele de culoare reusesc sa decoreze placut ambientul. Astfel, pentru zona de living, canapeaua tip coltar si placajul ceramic ce imita textura caramizii reusesc sa atraga privirea fiind un element de accent excelent explorat. 2 lazi vopsite cu alb carora li s-au adaugat rotile functioneaza pe post de masuta de cafea. O comoda in capatul opus canapelei vine sa completeze functional decorul acestui spatiu.

Nevoia de intimitate si mai ales confortul unui pat vin ca o nevoie fireasca in orice locuinta. Iar acolo unde configuratia nu include si un dormitor, atunci intra in joc creativitatea. In cazul nostru, designerul a mizat pe ridicarea unui perete sau panou despartitor care separa livingul de zona de dormit (in fotografii poate fi vazut in spatele panoului cu placajul ceramic alb). Nuanta de mov pastel in ton deschis este o alegere placuta si odihnitoare pentru un astfel de spatiu.

Luminile joaca un rol important in aceasta amenajare. Spoturile contribuie la crearea unei lumini ambientale si in acelasi timp iluminand zonele intunecate ale incaperii.

Bucataria nu este in plan deschis asa cum am intalnit deseori in spatii si configuratii similare. Amenajarea ei este functionala, in ciuda spatiului mic si a inclinarii tavanului. Mobilier strict necesar si electrocasnice incorporate, iata pe scurt cum a fost amenajata aceasta bucatarie mica. In zona inclinarii, nu s-au montat dulapuri suspendate, ci doar cateva etajere si o bara pentru ustensile. Intrucat in aceasta zona a apartamentului patrunde o cantitate mica de lumina naturala, corpurile de iluminat alese vin sa suplineasca in mod fericit aceasta lipsa. Spoturi deasupra zonei de gatit, un set de 3 corpuri suspendate deasupra locului de luat masa, precum si alte corpuri asemanatoare montata strategic pentru a ilumina fiecare portiune a casei, incluzand si holul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole