Iti propunem astazi sa descoperi amenajarea unui apartament de 65 metri patrati gandita pentru un cuplu de tineri din Sankt Petersburg. Si-au dorit un spatiu tineresc, vesel si primitor cu un design actual. Desi aveau cateva idei despre cum voiau sa arate amenajarea, au hotarat sa apeleze la ajutorul designerului Oleg Mints. Iata cum a fost dezvoltat proiectul.
Pentru un apartament de 2 camere, suprafata este una generoasa (de obicei, de la 60 de metri patrati in sus ne intalnim cu configuratii de 3 camere). De aceea, designerii nu au intampinat probleme in a integra spatii de depozitare, iar bucataria a ramas camera de sine statatoare (in spatiile mici si acolo unde se poate, bucataria se uneste cu livingul pentru a crea o incapere mai spatioasa).
Una din modificarile notabile realizata in aceasta amenajare este cea a eliminarii peretelui dintre living si hol si inlocuirea lui cu o structura tip glasvand. Astfel, lumina naturala patrunde si in hol, creand continuitate intre cele doua functiuni.
Livingul este camera de socializare prin excelenta. Amenajarea lui s-a realizat in jurul unei zone de conversatii completata cu o zona media formata dintr-un proiector si sistem audio. Tinerii au dorit o astfel de abordare pentru aceasta camera, ca un spatiu pentru petrecut cu prietenii. De aceea, decorul este aerisit, cu imprimeuri indraznete si accente de culori care confera dinamica. De remarcat si coltul de lectura, dar si politele pentru depozitare care asigura spatiu de expunere pentru carti sau mici decoratiuni.
Bucataria completeaza excelent stilistica amenajarii. Se continua motivele grafice la nivelul tapetului care decoreaza intreg peretele cu masa, al draperiilor sau al placilor de faianta dintre corpurile de mobilier. Tiparul geometric merge pana la nivelul corpurilor de iluminat; nimic nu este intamplator in aceasta amenajare, iar fiecare detaliu compune armonios povestea originala a acestui apartament.
Decorul dormitorului pare desprins din natura: patul verde, tapetul cu trunchiuri de copaci, esenta de lemn a parchetului, blatul de lemn care joaca rol de birou, precum si tablourile, toate reusesc sa compuna un ambient odihnitor, relaxant. Nu e deloc intamplatoare nici alegerea covorului cu stelute sau a corpului de iluminat care ne aminteste de ramurile unui copac! Designerul a integrat excelent si functionalul in aceasta amenajare: cele doua dulapuri de la intrarea in camera asigura suficient spatiu pentru depozitare necesare ambilor parteneri. La fereastra a fost gandit un spatiu pentru lucrul de acasa.
Pentru baie s-au folosit aceleasi placi decorative pe care le regasim si in hol. Masina de spalat rufe a fost integrata intr-o nisa cu spatii de depozitare generoase. Pentru o utilizare optima a spatiului, a fost gandita o zona de dus tip walk-in, iar corpul de sub lavoar este suspendat, lasand cat mai mult spatiu la nivelul pardoselii.
Ne place intreg conceptul acestei amenajari, tineresc, actual, vesel, unde utilul se imbina armonios cu placutul. Speram sa-ti fie utile toate informatiile si ideile regasite in acest proiect!