Un apartament de 2 camere care surprinde prin eleganta si functionalitate

Iti propun astazi o noua amenajare cu care sa-ti rasfeti privirea. Proiectul este semnat de talentata Justyna, designerul care a realizat si amenajarea despre care am scris aici.

Deschide Galeria

Pentru acest apartament de 2 camere, s-a mizat pe solutii functionale si estetice deopotriva. Elementele comunica armonios, iar cromatica neutra cu mici accente de albastru-turcoaz reuseste sa contureze un spatiu modern si elegant.

Desi spatiul este mic, amenajarea respira gratie trucurilor folosite de designer. Albul predominant, suprafetele cu sticla si panourile despartitoare prin care sunt separate functiunile. Livingul comunica direct cu bucataria, dar este separat vizual printr-un corp in care este incastrat televizorul. Astfel, printr-o simpla partitie, avem in aceeasi camera, bucatarie, loc de luat masa, zona de conversatii sau un mini-living. Printr-o partitie asemanatoare, avem si o zona de lucru amenajata langa bucatarie. Desi din descriere poate suna putin haotic, fiecare zona in parte este bine evidentiata, cu trasaturile definitorii.

Bucataria, cu o configuratie in forma de L, cuprinde necesarul pentru gatit si depozitat in conditii optime. Electrocasnicele incorporate in mobilier contribuie la un aspect unitar al amenajarii, binevenit in cazul de fata din cauza deschiderii bucatariei spre camera. Finisajele netede si lucioase ale MDF-ului precum si al placilor de faianta, dar mai ales albul mobilierului amplifica spatiul. contribuie din plin si luminile de accent de sub dulapurile suspendate, dar si suprafetele vitrate generoase. Masa cu cele 2 scaune turcoaz completeaza acest decor, iar cele 2 corpuri suspendate negre atrag atentia si pun in valoare aceasta functiune.

O canapea confortabila, o masuta de cafea cu blat din sticla si cadru metalic negru, alaturi de un semineu (care functioneaza pe baza de bioetanol) in lateral, iata pe scurt un living modern, minimalist conturat.

Paleta de culori predominant neutra variaza intre clasicul alb-negru, cu tuse de turcoaz si insertii de gri pentru peretele cu semineul sau cel cu biroul. Griul discret atrage totusi atentia, putand fi chiar 2 zone de accent are balanseaza amenajarea. Esenta de lemn folosita atat pentru pardoseala cat si pentru blatul de lucru echilibreaza si confera caldura spatiului.

Dormitorul preia cromatica din living, albul fiind predominant. Din nou, accentele de turcoaz ale tabloului si pernelor decorative contureaza un decor relaxant. Ne-a atras atentia in aceasta amenajare de dormitor dressingul separat de restul camerei printr-un perete despartitor. Amenajat pe de o parte cu o oglinda imensa, de cealalta parte ofera suficient spatiu pentru haine si accesorii. Ne place aceasta abordare in ciuda limitarilor spatiale. Cu ajutorul oglinzii, camera pare mai mare.

Holul este in intregime alb, inclusiv pardoseala, efectul de spatialitate fiind amplificat gratie oglinzilor de pe usile dulapului ce ofera o depozitare generoasa. Si tematica abordata in intreaga amenajare continua si in baie, intr-o realizare excelenta si coerenta.

Sursa

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole