Spatiu cu personalitate intr-un apartament de 2 camere din Bucuresti – poze inainte si dupa

Diferenta dintre o casa si o casa insufletita este povestea pe care se construieste proiectul. Apartamentul prezentat in acest articol ilustreaza o transpunere a personalitatii unei tinere intr-o amenajare surprinzatoare, colorata si nu in ultimul rand functionala.

Deschide Galeria

In mod normal teoria spune ca unitatea stilistica incheaga o amenajare, in acest caz tocmai punerea in opera a diverselor fatete ale personalitatii clientului este elementul care defineste si aduce stil si personalitate proiectului.

Fiecare incapere este diferita, dar cumva toate se leaga prin folosirea in mod diferit a culorii galben, dar si a elementelor de fier forjat.

Intrarea in apartament se face din holul de acces iar de aici se face distributia catre dressing, bucatarie si living.

 

Hol

Holul de acces gazduieste un raft de pantofi si un cuier realizate  din tevi de cupru, la ideea si cererea beneficiarului, o rama – suport pentru ochelarii de soare creat de proprietarul apartamentului, precum si o bancuta, tot in stil industrial. (cumparata de la Mini Prix)

Corpul de iluminat este unul de efect, si este realizat prin suspendarea din tavan, pe o placa de PAL alb a 2 corpuri realizare din portelan si a unei farfurii de ceramica de Corund, perforate, pe care am montat un fasung si un bec cu lumina calda.

Culoarea peretilor, un albastru otel, confera o nota de seriozitate, cumva masculina spatiului.

 

Bucatarie

Intrarea in bucatarie se face printr-o usa glisanta din sticla sablata. Un alt joc de culori si materiale ne asteapta aici.

Bucataria fiind mica si fiind nevoie sa gazduiasca atat o zona de luat masa, zona de gatit, cat si spatii de depozitare pentru alimente (camara), am optat pentru o mobilare pe 3 laturi. Culorile pamantului si al Soarelui, impreuna cu materiale precum metalul, lemnul, betonul, piatra se imbina pentru a crea o atmosfera calda, proaspata si surprinzatoare. Fronturile tabla perforata ale corpurilor suspendate, precum si a corpurilor ce imbraca peretele de vizavi de fereastra, prin transparenta si in contrast cu fundalul de PAL galben ofera si un plus de adancime spatiului.

Un blat ingust de 45 cm asezat in fata ferestrei, in continuarea blatului de lucru, ofera spatiu pentru locul de luat masa. Cele 3 pendule din beton, colorate diferit, accentueaza aceasta zona.

Corpul de iluminat din tavan este realizat tot de noi, impreun cu electricianul, din 3 dulii asezate pe o placa de pal, echipate cu becuri mari de tip glob, albe si transparente.

Tablourile sunt prezente in toate incaperile casei, beneficiarul mostenind de la un o peroana apropiata o colectie intreaga, pe care a ales sa le puna in valoare si sa le foloseasca drept “condiment” pentru locuinta sa.

 

Living

In living intram printr-un “portal” de oglinzi. O cu totul alta atmosfera ne surprinde aici. Desi regasim o atmosfera nonconformista, cu elemente industriale, intalnim si elemente feminine, care subliniaza sensibilitatea pentru arta, muzica, lectura si calatorii a celei ce locuieste aceasta casa.

Un tavan  de beton aparent, in contrast cu draperii fine, aurii, cu piese de mobilier finisate cu piele ecologica fina, o pata de culoare puternica ce devine fundal al unei mici expozitii de arta si a unei biblioteci ce se intinde pe un perete intreg, ce gazduieste colectii de carti si discuri de vinil. In biblioteca este inserata o sectiune dedicata vinurilor, o alta pasiune a clientei noastre. Corpurile de iluminat sunt dispersate in spatiu punctand totodata diferitele zone functionale care compun camera: birou, relaxare, adunare.

 

Dormitor

Din living ajungem in dormitor traversand un moc hol de distributie, in care regasim un dulap pe perete intreg, care incorporeaza si masina de spalat. Jocul este adus si aici prin corpul de iluminat si prin jocul de manere.

Dormitorul este gandit ca un spatiu de relaxare si regenerare. Verdele puternic ce constituie fundalul pentru pat, decorat de artistul plastic Elena Andrei, cu o scena romantica inspirata din natura, continuat cu un ocru pe celelalte 3 laturi, induc o atmosfera odihnitoare, perfecta pentru a te incarca si pregati pentru o noua zi. Mobilierul din aceeasi familie, din lemn de cires cu perne din piele ecologica, dar si draperiile cu motive florale completeaza si contribuie la caldura spatiului.

Corpurile de iluminat, finisate in culoare bronzului, cu linii orientale confera o lumina de intensitate potrivita pentru un dormitor.

 

Baie

Baia, vecina dormitorului, combina notele femnine cu finisaje in culori masculine. Astfel mozaicul din sticla pe fundal de foita aurie isi gaseste locul alaturi de un mozaic metalic si o pardoseala ceramica ce imita betonul. Mobilierul este realizat din materiale ce sunt regasite atat in living, precum si in bucatarie.

Dulapul suspendat placat cu oglinzi ajuta la marirea optica a spatiului. Corpul de iluminat suspendat, asortat cu picioarele mobilierului de sub lavoar si cu manerul acestuia, contribuie la conturarea povestii, purtandu-ne cu gandul in interioarele castelelor medievale.

 

Arhitect: Cora Corina Constantinoiu – www.corespace.ro

Text: Cora Corina Constantinoiu

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole