Un apartament de 2 camere elegant si functional

Amenajarea pe care ti-o propun astazi este despre un vis implinit. Proprietarii acestui apartament de 2 camere si-au dorit un spatiu al lor, modern, aerisit, cu bucatarie deschisa si spatii de depozitare pentru tot ce tine de pasiunile lor: schiatul si calatoriile.

Deschide Galeria

Pentru a pune in practice aceste cerinte, Ekaterina si Irina, cele 2 arhitecte care s-au ocupat de proiect au avut de facut cateva modificari asupra configuratiei existente. Astfel, suprafata de 77 metri patrati a capatat un nou contur prin deschiderea bucatarie spre living si crearea unei zone de zi generoasa, de aproape 35 metri patrati si a amenajarii unui dressing in dormitor, precum si a unor spatii de depozitare necesare pentru echipamentele voluminoase.

Spatiul a fost conturat intr-un stil modern, de inspiratie scandinava, dar adaptata personalitatii celor 2. Decorul inspira o stare de bine, cu o cromatica in nuante calde, primitoare. Desi preponderent neutru, accentele de culoare confera dinamica amenajarii. Au fost folosite materiale de foarte buna calitate, iar executia este excelenta. Functiunile se imbina armonios, spatiul capatand astfel coerenta.

Amenajarea s-a concentrat pe a crea o zona de zi prietenoasa si primitoare. Mesele cu familia sau prietenii au un rol important pentru acesti beneficiari, de aici si deschiderea bucatariei inspre camera de zi, dezvoltand astfel un tot unitar. In jurul televizorului a fost conturata o zona de conversatii, iar blatul tip bar delimiteaza vizual cele 2 functiuni. Bucataria echipata modern, cu electrocasnice incorporate asigura confortul pentru a gati si depozita toate cele necesare unei astfel de zone. Mobilierul alb si lucios reflecta lumina si inspira spatialitate.

Noua camera este luminoasa, aerisita, iar varietatea de corpuri de iluminat creeaza diverse scenarii la nivelul decorului. Fiecare zona in parte este pusa in valoare printr-un iluminat de accent, de la zona de gatit, la cea de luat masa, la zona barului, precum si cea a livingului.

Suprafata de 10 metri patrati a holului a permis ca o parte din lucruri, inclusiv biblioteca sa fie mutata aici. Dulapurile incastrate in nise ofera o depozitare generoasa.

Dormitorul surprinde prin culorile calde. Obisnuiti cu neutre de crem si bej, nuanta de accent ne atrage atentia. Peretele-accent conturat din tapet oranj aduce culoare si caldura incaperii. Restul spatiului echilibreaza si estompeaza intensitatea culorii. Textilele si texturile decoratiunilor imbraca tot acest decor. La intrarea in dormitor, dressingul amenajat ca pe o incapere adiacenta asigura spatiul necesar pentru haine si accesorii.

Bun-gust si eleganta ne inspira intreaga amenajare! Un apartament de 2 camere de invidiat pe care te invitam sa-l admiri in galeria de mai sus.

Sursa foto: inmyroom

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole